Η ΕΕ προειδοποιεί τις εταιρείες ενέργειας για αντι-μονοπωλιακή πολιτική
Η επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Νέλι Κρος προειδοποίησε τους παραγωγούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα αντι-μονοπωλιακή πολιτική, που στοχεύει στο άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό.
Η επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Νέλι Κρος προειδοποίησε τους παραγωγούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα αντι-μονοπωλιακή πολιτική, που στοχεύει στο άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό.
Η ΕΕ ξεκίνησε τη διαδικασία απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας πριν από έξι χρόνια, αλλά σε πολλές χώρες τεράστια πρώην μονοπώλια κυριαρχούν ακόμη στους κλάδους της ενέργειας και του φυσικού αερίου, διατηρώντας τις τιμές σε υψηλά επίπεδα και καθιστώντας δύσκολη την είσοδο νέων εταιρειών.
«Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες η Επιτροπή θα διενεργήσει μεμονωμένες αντι-μονοπωλιακές έρευνες» είπε η Ν.Κρος, προσθέτοντας ότι θα ασχοληθεί με τομείς όπου υπάρχουν υποψίες παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού.
Κατά την παράδοση των πρώτων αποτελεσμάτων της έκθεσης για τον κλάδο ενέργειας στα 25 κράτη μέλη της ΕΕ, η επίτροπος δεν προσδιόρισε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά πρότεινε στο κοινό που απαρτιζόταν από στελέχη του κλάδου ενέργειας και δικηγόρους στις Βρυξέλλες να είναι σε επαγρύπνηση.
«Μπορώ μόνο να ενθαρρύνω όλες τις εταιρείες να κοιτάξουν προσεκτικά τις πρακτικές τους. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία» είπε χαρακτηριστικά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας