Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σκέψεις  στο εσωτερικό της κυβέρνησης για δημιουργία επιτροπής διαχείρισης κρίσεων

Σκέψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για δημιουργία επιτροπής διαχείρισης κρίσεων

Δεν χρειάζεται ρόλος συντονιστή σε υπουργό, η κυβέρνηση προχωρά καλά, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, ερωτηθείς αν θα αναλάβει συντονιστής της κυβέρνησης. Ανοιχτό, όμως, παραμένει το ενδεχόμενο συγκρότησης οργάνου για τη διαχείριση κρίσεων.

37

«Δεν χρειάζεται τέτοιος ρόλος σε υπουργό της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση προχωρά καλά». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και ερωτηθείς αν θα αναλάβει συντονιστής της κυβέρνησης που προτείνουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Σας λέω εδώ και 17 μήνες ότι δεν χρειάζεται ανασχηματισμός».

Σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας θέσεως συντονιστή η συζήτηση συνεχίζεται στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, ενώ το νέο ζήτημα που έχει ανοίξει είναι η δημιουργία ομάδας διαχείρισης κρίσεων, για την οποία επίσης διαφορετικές απόψεις, τόσο για την αναγκαιότητά της όσο και για την ενδεχόμενη σύνθεσή της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η διαχείριση κρίσεων από μία ομάδα υπουργών είναι ένα μοντέλο συντονισμού που συζητεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχει μια πρόταση, από το παρελθόν, να παραμείνει σε λειτουργία το Συντονιστικό Συμβούλιο, το οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Αγώνων. Ναι, έχει ακουστεί μια τέτοια πρόταση και βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης» ομολόγησε ο κυβερνητικός δήλωσε κ. Ρουσόπουλος.

Σε ερώτηση «εάν υπάρχει ανασφάλεια για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου» και γι αυτό τον λόγο ματαιώθηκε η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρωθυπουργική αποστολή στην Ιαπωνία, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία ανασφάλεια. Αλλωστε, ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου γίνεται από τον πρωθυπουργό».

Βουλγαράκης: Δεν αντιμετωπίζει κρίση η κυβέρνηση

Εκτός από τον κ. Σιούφα, με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε τη Δευτέρα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης. Απαντώντας σε ερώτηση με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί η κρίση στην κυβέρνηση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε «διαφωνώ μαζί σας, δεν αντιμετωπίζει καμία κρίση η κυβέρνηση».

Ο Δ.Σιούφας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας που έγινε την Παρασκευή στο Λέτσε της Ιταλίας για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες.

Από την πλευρά του, ο Γ.Βουλγαράκης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την υπογραφή -κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Πεκίνο- του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και την ελληνική συμβολή στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Συνάντηση με Σταύρου

Εν τω μεταξύ, εξορμήσεις στην περιφέρεια σχεδιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ. Το θέμα συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απόστολο Σταύρου, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Εξερχόμενος ο κ. Σταύρου είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις σχεδιαζόμενες εξορμήσεις και πήρε συγκεκριμένες εντολές. Το μήνυμα που θα στείλουν οι βουλευτές στις τοπικές κοινωνίες, μέχρι την περίοδο των εορτών, είναι ότι η κυβέρνηση αταλάντευτα πορεύεται στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο