Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Και προπωλήσεις στα καταστήματα εν όψει εκπτώσεων από τη Δευτέρα

Και προπωλήσεις στα καταστήματα εν όψει εκπτώσεων από τη Δευτέρα

Κάθε μέσο επιστρατεύουν οι έμποροι, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, εν όψει των εκπτώσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα. Στον κατάλογο των ελκυστικών προσφορών προστέθηκαν και οι προπωλήσεις εμπορευμάτων με τιμή εκπτώσεων.

53

Κάθε μέσο επιστρατεύουν οι έμποροι, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, εν όψει των εκπτώσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα. Στον κατάλογο των ελκυστικών προσφορών (δώρα, ευκολίες πληρωμής) προστέθηκαν και οι προπωλήσεις εμπορευμάτων με τιμή εκπτώσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα την Παρασκευή, οι θερινές εκπτώσεις είναι η σανίδα σωτηρίας για τους εμπόρους και όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να προλάβουν τους ανταγωνιστές τους. Προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν από την Παρασκευή ή το Σάββατο έναντι μικρής προκαταβολής και να τα πληρώσουν την ερχόμενη εβδομάδα με τιμές εκπτώσεων, προσπαθούν να ενισχύουν τις πωλήσεις τους, που παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με πέρυσι έως 15%.

Αλλες επιχειρήσεις κυρίως από τον κλάδο των επίπλων έχουν ξεκινήσει «ανακαινίσεις» των καταστημάτων τους, πουλώντας τα προϊόντα τους σε τιμές ακόμα και 50% χαμηλότερα. Ενώ άλλες στέλνουν ακόμα και προσωπικές επιστολές στους πελάτες τους, προαναγγέλλοντας προσφορές, εκπτώσεις, ακόμα και δώρα.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, η φετινή χρονιά ήταν από τις χειρότερες για όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου. Στα είδη ένδυσης οι εκπτώσεις θα φτάσουν στο 60%, χωρίς κανείς να αποκλείει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάσουν ακόμη ψηλότερα. Στα λευκά είδη τα ποσοστά εκπτώσεων υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν γύρω στο 30%, όπως και στα είδη διακόσμησης, σπιτιού και στα είδη δώρων. Στα ηλεκτρικά είδη και στα έπιπλα εκτιμάτε ότι οι τιμές θα είναι μειωμένες έως και 25%, ενώ θα γίνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε εποχικά είδη και μοντέλα συσκευών παλαιότερης τεχνολογίας.

Oι θερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18 Iουλίου και θα λήξουν στις 27 Aυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο