«Διά χειρός» Μεϊμαράκη η προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων της ΔΑΚΕ
Πυροσβεστικό ρόλο αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης, προκειμένου να κλείσει το μέτωπο Ρηγίλλης-ΔΑΚΕ για τα εργασιακά και το ωράριο. «Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά διάλογος και παρατηρήσεις», δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης.
88
Πυροσβεστικό ρόλο αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις της ΔΑΚΕ με αφορμή τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο.
Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Μεϊμαράκης τον ενημέρωσε για την κλιμακούμενη αντίδραση της ΔΑΚΕ, η οποία ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα και χωρίς κοινωνικές αναταραχές στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος ότι «δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές, αλλά διάλογος και παρατηρήσεις», ο ίδιος έλαβε εντολή να συνεχίσει τις επαφές του με τα στελέχη του κόμματος, με στόχο ο διάλογος για τα εργασιακά να καταλήξει σε κοινά αποδεκτές προτάσεις. Στελέχη της ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή τους ζήτησαν από την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό αν δεν εντείνει προηγουμένως τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών».
Ο κ.Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξήγησε ότι από τη στιγμή που ανοίγει ένα θέμα μέχρι που θα κλείσει είναι φυσικό να γίνεται διάλογος και στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου να υποβάλλονται παρατηρήσεις από εκείνους που συμμετέχουν.
Εξάλλου, την Τρίτη ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά με αυτοπεποίθηση στις μεταρρυθμίσεις και ανέφερε: «Όταν κάνεις τομές και μεταρρυθμίσεις συναντάς αντιδράσεις από εκείνους που βολεύονται χρόνια με τα κακώς κείμενα. Αυτοί είναι οι λίγοι». Η αναφορά αυτή κρίνεται από στελέχη του Μαξίμου ως αιχμή κατά της ΔΑΚΕ, στελέχη της οποίας τάσσονται κατά των αλλαγών στο Εργασιακό.
Σε ερώτηση για την αντίδραση στελεχών ΔΑΚΕ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσει τις συγκεκριμένες συζητήσεις, έχει αποστείλει την επιστολή στη ΓΣΕΕ, έχει ορισθεί ως ημερομηνία πρώτης συνάντησης η επόμενη Δευτέρα και το ραντεβού αυτό θα γίνει».
Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, με τον οποίο συζήτησαν τις προτεραιότητες του υπουργείου σε ό,τι αφορά στο προγραμματισμό και τη κατασκευή μεγάλων δημοσίων έργων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
- Κατάρρευση του αφηγήματος για UEFA και Λανουά και η διαρροή ορισμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442