Αντίθετος και με το συνολικό άνοιγμα του Ασφαλιστικού ο Μιλτιάδης Έβερτ
Την αντίθεσή του στο συνολικό άνοιγμα του Ασφαλιστικού εκφράζει ο Μ.Έβερτ. Ζητά αναλογιστικές μελέτες, επιμένει στα όσα ανέφερε για το ασφαλιστικό των τραπεζών και τονίζει: Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δεν είναι λόχος. «Ουδέν σχόλιον» λέει η κυβέρνηση.
43
Την αντίθεσή του στο άνοιγμα του Ασφαλιστικού επαναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Νέα υποστηρίζει ότι «δεν είναι άμεσο πρόβλημα» και σε κάθε περίπτωση «δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή ορίων ηλικίας πριν γίνουν αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα αποφασισθεί εάν πρέπει ή όχι να ληφθούν μέτρα και σε ποια κατεύθυνση».
Παράλληλα, τάσσεται κατά της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, καθώς όπως λέει το ζήτημα αυτό έχει αποκλεισθεί «για να μην είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχείρια τής εκάστοτε κυβέρνησης».
O κ. Έβερτ επιμένει στα όσα έχει πει για την επίμαχη υπόθεση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, επαναλαμβάνοντας:
«Αντί να ακολουθηθεί όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία θα μπορούσε για την Αγροτική και την Εμπορική, που ανήκουν στο Δημόσιο, να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από το Δημόσιο, που είναι μέτοχος, οπότε δεν θα υπήρχε ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για να ωφεληθούν από αυτήν και οι ιδιωτικές τράπεζες».
Επιμένει, επίσης, στα όσα ανέφερε σχετικά με τον ισολογισμό της Alpha Bank, υπογραμμίζοντας: «Διάβασα τους ισολογισμούς των άλλων ιδιωτικών τραπεζών και διαπίστωσα ότι οι ορκωτοί λογιστές που τις είχαν ελέγξει δεν είχαν προβεί σε παρόμοια παρατήρηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν κάποιος έχει διαβάσει παρόμοια παρατήρηση σε ισολογισμό άλλης ιδιωτικής τράπεζας να μου το πει».
Αναφορικά με την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, ο κ. Έβερτ δηλώνει ότι παρ ότι δεν ψηφίστηκε, έπιασε τόπο καθώς -όπως λέει- καταδείχθηκε το μέγεθος του βάρους που επωμίζεται το ΙΚΑ, ενώ σημειώνει με νόημα ότι «ο βουλευτής είναι σε όλα τα κόμματα ελεύθερος να κάνει πρόταση στο Σώμα με τροπολογία».
«Βάσει των καταστατικών αρχών του κόμματός μας, η Κοινοβουλευτική Oμάδα μας δεν είναι λόχος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στις σχέσεις με τον πρωθυπουργό, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως «ο κ. Καραμανλής είναι δίκαιος και δημοκρατικός. Γνωρίζει άριστα τον Κανονισμό της Βουλής και οι σχέσεις μας πιστεύω ότι δεν επηρεάζονται από παρόμοια γεγονότα».
Τέλος, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με τη στάση του παρέχει στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Έβερτ είναι σαφής:
«Εάν ξέρετε κάποιον από τη ΝΔ που να έκανε τέτοιο σχόλιο επωνύμως να μου το πείτε, εκτός εάν αυτό το διαδίδουν τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας που περιμένουν να πάρουν το κανναβούρι και το κεχρί τους».
Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος απέφυγε να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του κ. Έβερτ. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη για το ασφαλιστικό, μίλησε για αλαλούμ κυβερνητικών δηλώσεων.
Ο κ. Αθανασάκης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τα όργανα του διαλόγου, τον οποίο, όπως είπε, θυμάται, όπως και τη συναίνεση, όταν θέλει να μεταφέρει αλλού τις δικές της ευθύνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου
- Φημολογία για συνεργασία του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα
- Βρετανία: Η θέση του Στάρμερ υπό απειλή λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
- Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Βροχές και τις επόμενες ώρες στην Αττική
- Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου λόγω καιρικών φαινομένων-Κλείνουν τα σχολεία
- «Όχι» Φάμελλου στις προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Θα γίνει από προοδευτική κυβέρνηση»
- Νεκρός άντρας στη Λάρισα – Έπεσε από τον τέταρτο όροφο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442