Επιτυχής μεταμόσχευση ήπατος στο μικρό Σταύρο – Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, σε ιατρικό κέντρο του Παρισιού, η πολύωρη μεταμόσχευση ήπατος στον 11μηνο Σταύρο από το Ηράκλειο, που πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε στη Γαλλία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
71
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης σε ιατρικό κέντρο του Παρισιού η πολύωρη μεταμόσχευση ήπατος στον 11μηνο Σταύρο από το Ηράκλειο, που πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια.
Η εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση, η οποία διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες, άρχισε νωρίς το πρωί, όταν βρέθηκε ξαφνικά δότης, ο οποίος μόλις είχε πεθάνει.
Οι γιατροί του γαλλικού ιατρικού κέντρου μετέφεραν αμέσως το 11μηνο αγοράκι στο χειρουργείο και έκαναν την επέμβαση, αφού η περίπτωσή του κρίθηκε εξαιρετικά επείγουσα.
Μετά την ολοκλήρωση της εξαιρετικά λεπτής επέμβασης, οι γιατροί του Κέντρου ανακοίνωσαν στους γονείς του μικρού Σταύρου ότι η μεταμόσχευση πήγε καλά.
Το αγοράκι ωστόσο παραμένει διασωληνωμένο και τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του. Το ζητούμενο πλέον είναι αν ο οργανισμός του αγοριού θα αντιδράσει θετικά και θα δεχτεί το μόσχευμα.
Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο πατέρας του παιδιού Γ.Σπανάκης, τόσο για την επιτυχημένη μεταμόσχευση όσο και για τα μηνύματα συμπαράστασης που, όπως είπε, πήρε όχι μόνο από την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, και κυρίως από τη Γαλλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κρούση» του Άρη στον Κουαμέ, σύμφωνα με τους Ιταλούς
- Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Όσα είπε στην αναφορά του ο κυβερνήτης του Λιμενικού σκάφους
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου
- Φημολογία για συνεργασία του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα
- Βρετανία: Η θέση του Στάρμερ υπό απειλή λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
- Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Βροχές και τις επόμενες ώρες στην Αττική
- Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου λόγω καιρικών φαινομένων-Κλείνουν τα σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442