Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο φυλάκιο Μανίτσα
Σε διατεταγμένη υπηρεσία διατελούσαν οι πέντε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο φυλάκιο Μανίτσα σύμφωνα με το πόρισμα της συμπληρωματικής ΕΔΕ, γεγονός που επιρρίπτει ευθύνες στους αξιωματικούς που τους διέταξαν να ανυψώσουν το μοιραίο μεταλλικό ιστό της σημαίας.
28
Για παραλείψεις, διοικητικής μορφής, κατηγορούνται τρεις αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι διενήργησαν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πολύνεκρο ατύχημα στο φυλάκιο του Έβρου όπου τον περασμένο Απρίλιο κεραυνοβολήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα πέντε στρατιώτες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» οι τρεις αξιωματικοί κατηγορούνται ότι με το πόρισμά τους κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι οι πέντε άτυχοι στρατιώτες δεν πήραν εντολή από τους ανωτέρους τους να ανυψώσουν το μοιραίο μεταλλικό ιστό σημαίας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τα καλώδια της ΔΕΗ, αλλά ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία.
Όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τη συμπληρωματική Ένορκη Διοικητική Εξέταση προέκυψε τελικά ότι οι πέντε στρατιώτες υπέστησαν ηλεκτροπληξία, ενώ διατελούσαν σε «διατεταγμένη υπηρεσία», γεγονός που επιρρίπτει ευθύνες στους ανωτέρους τους αξιωματικούς που φέρονται πως τους διέταξαν να ανυψώσουν το μεταλλικό ιστό.
Μάλιστα, οι τρεις αξιωματικοί, που διενήργησαν την πρώτη ΕΔΕ, θα ελεγχθούν και πειθαρχικά για το γεγονός ότι επιχείρησαν να απαλλάξουν από κάθε κατηγορία τους συναδέλφους τους αξιωματικούς και να επιρρίψουν τις ευθύνες για το πολύνεκρο ατύχημα στους νεκρούς στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
- Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 78-90: Με εξαιρετικoύς Μέλβιν και Μουρ ο δικέφαλος (vids)
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά από αφυγραντήρα σε διαμέρισμα – Κάηκε ολοσχερώς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442