Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εξηγήσεις για την επιστολή Βαβύλη έδωσε στον Αρειο Πάγο ο Γ.Τριανταφυλλάκης

Εξηγήσεις για την επιστολή Βαβύλη έδωσε στον Αρειο Πάγο ο Γ.Τριανταφυλλάκης

Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού κλήθηκε ο απόστρατος αστυνομικός και φερόμενος ως συνεργάτης του Απόστολου Βαβύλη στην εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, Γ.Τριανταφυλλάκης. Έδωσε εξηγήσεις για την επιστολή Βαβύλη.

38

Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού κλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο απόστρατος αστυνομικός και φερόμενος ως συνεργάτης του Απόστολου Βαβύλη στην εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, Γ.Τριανταφυλλάκης.

Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, από τον Γ.Τριανταφυλλάκη ζητήθηκαν εξηγήσεις για την επιστολή Βαβύλη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία έφθασε στα χέρια του απόστρατου αστυνομικού, που την παρέδωσε στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του την έδωσε στον Δ.Λινό.

Παρών στην κατάθεση του Γ.Τριανταφυλλάκη στον κ. Λινό ήταν και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγελλόπουλος.

Ο Γ.Τριανταφυλλάκης ανέφερε στον εισαγγελέα ότι έχει έμμεση επικοινωνία με τον Βαβύλη, μέσω της μητέρας του που βρίσκεται στον Βόλο. Επίσης κατά την εκτίμησή του ο Βαβύλης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Γ.Τριανταφυλλάκης διαπραγματεύτηκε τους όρους και τον τρόπο παράδοσης του Απόστολου Βαβύλη, ενώ φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι ο Βαβύλης φοβάται τη φυλακή, καθώς την προηγούμενη φορά που είχε εκτίσει ποινή, είχε πέσει θύμα επιθέσεων.

Πάντως, ο κ. Λινός φέρεται να μετέφερε στον Απ.Βαβύλη μέσω του κ. Τριανταφυλλάκη το μήνυμα να μην σκιαμαχεί και να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, οι οποίες εγγυώνται μια δίκαιη δίκη.

Επίσης, αναμένεται εντός των ημερών να κληθεί από τον εισαγγελέα και η μητέρα του Απόστολου Βαβύλη, η οποία φέρεται να γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος της και να αποτελεί τον ενδιάμεσο με τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Εν τω μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το κατά πόσο επίκειται παράδοση του Απ.Βαβύλη. Κατά ορισμένες πληροφορίες, είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών η παράδοση του καταζητούμενου στις ελληνικές αρχές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ από αστυνομικές πηγές τέτοιο θέμα δεν φαίνεται να υπάρχει, προς το παρόν.

Κληθείς να σχολιάσει εάν επίκειται σύλληψη του Απ.Βαβύλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας απάντησε: «Δεν έχω πρόθεση να κάνω τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Το ουσιώδες είναι ότι αυτή την ώρα, η Ελληνική Πολιτεία, η ελληνική Δικαιοσύνη, μπορεί να εξασφαλίσει για κάθε πολίτη και για τον Απόστολο Βαβύλη δίκαιη δίκη».

Και άλλες καταθέσεις

Κατάθεση για την υπόθεση έδωσε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Απ.Βαβύλη στο Χολαργό, που ερευνήθηκε από τις αρχές. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχει δει, νοίκιασε το σπίτι στον Βαβύλη ο οποίος όμως του έδωσε το όνομα Νικόδημος Φαρμάκης.

Κατάθεση στους αξιωματικούς της ασφάλειας έδωσε και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως γνώρισε τον Απ.Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα, ότι είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο διαμέρισμα το καλοκαίρι, ωστόσο ότι δεν ήξερε ότι έχει νοικιαστεί στο δικό του όνομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο