Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Σκληρή κριτική Πάγκαλου σε Καραμανλή, Σπηλιωτόπουλο, Αλογοσκούφη

Σκληρή κριτική Πάγκαλου σε Καραμανλή, Σπηλιωτόπουλο, Αλογοσκούφη

Με τον Σάντσο Πάντσα παρομοιάζει τον πρωθυπουργό ο Θ.Πάγκαλος, γιατί -όπως λέει- παρακολουθεί με πλήρη ηρεμία και νηφαλιότητα «την αποδιάρθρωση της κυβέρνησης». Σκληρή γλώσσα για Αλογοσκούφη, Σπηλιωτόπουλο, Ζορμπά. «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη συγχώνευση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

43

Με τον Σάντσο Πάντσα, τον υπηρέτη του Δον Κιχώτη, παρομοιάζει τον πρωθυπουργό ο Θόδωρος Πάγκαλος, δηλώνοντας έκπληκτος από τη στάση του.

«Ομολογώ ότι ο πρωθυπουργός με καταπλήσσει. Ένα θέαμα τόσο ταχείας αποδιάρθρωσης μιας κυβέρνησης, το οποίο παρακολουθείται με πλήρη ηρεμία και νηφαλιότητα από τον πρωθυπουργό, νομίζω ότι δεν έχει ξανασυμβεί» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο ερώτημα εάν αυτό μπορεί να αποτελεί ένα στιλ διακυβέρνησης, απαντά:

«Υπάρχουν πολλά στιλ. Και ο Σάντσο Πάντσα, όταν του έδωσαν ένα νησί, το πρώτο πράγμα που διάλεξε να κάνει ήταν να οργανώσει ένα μεγάλο τραπέζι για να δοκιμάσει όλα τα φαγητά του βασιλείου. Ο καθένας δεν μπορεί να κυβερνά σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και κάνοντας την πλάκα του. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν θεσμοί τους οποίους η κυβέρνηση οφείλει να υπηρετεί».

Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα τόσο για τον υπουργό Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον γγ του υπουργείου Γ.Ζορμπά όσο και για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

«Μπορώ να διαπιστώσω, από διάφορες γελοιότητες και ακρότητες που έχει κάνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ότι έχει χάσει το κύρος του. Όσο για τον κ. Ζορμπά, πρέπει να πω ότι είναι ένας άνθρωπος με έμμονες ιδέες, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαρύτερο όρο» τονίζει, ενώ αναφερόμενος στην εξαγγελία του κ. Αλογοσκούφη ότι εντός του έτους το έλλειμμα θα πέσει στο 2,8 λέει:

«Του είπα ότι αυτό είναι τελείως αδύνατον. Η Βουλή έχει νόημα να συζητεί όταν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα από τους υπουργούς. Από τη στιγμή που οι υπουργοί έρχονται στη Βουλή και λένε διάφορες μπαρούφες και γελοιοποιούνται, τι να συζητήσεις. Τότε το πολίτευμα νοσεί. Του είπα, λοιπόν, να μην λέει αυτές τις κοτσάνες…».

Τέλος, επαναλαμβάνει την πρότασή του για συγχώνευση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ, αλλά υπό την προϋπόθεση της «αλλαγής πολιτικής και ενδεχομένως αλλαγής ηγεσίας, γιατί η παρούσα ηγεσία του ΣΥΝ έχει στηρίξει όλη την πολιτική ιστορία της στο αβυσσαλέο μίσος εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies