Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Πληροφορίες για σκληρή γλώσσα Μεϊμαράκη κατά υπουργών στο συνέδριο της ΔΑΚΕ

Πληροφορίες για σκληρή γλώσσα Μεϊμαράκη κατά υπουργών στο συνέδριο της ΔΑΚΕ

Σκληρή γλώσσα για κυβερνητικά στελέχη φέρεται να χρησιμοποίησε ο Β.Μεϊμαράκης στο συνέδριο της ΔΑΚΕ. Υπουργοί και διοικητές οργανισμών διακατέχονται από αλαζονεία της εξουσίας, δήλωσε από πλευράς του ο επανεκλεγείς πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης Κ.Πουπάκης.

51

Σε κλίμα έντονων διαμαρτυριών με αποδέκτες συγκεκριμένους υπουργούς και διοικητές οργανισμών, αλλά με πλήρη κάλυψη προς τον Κ.Καραμανλή, συνεχίστηκε το Σάββατο το 50 τακτικό συνέδριο της ΔΑΚΕ. Σκληρή γλώσσα για υπουργούς και διοικητές οργανισμών φέρεται να χρησιμοποίησε ο Β.Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η ΔΑΚΕ αποτελεί πυλώνα στήριξης της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Από πλευράς, του ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΔΑΚΕ δήλωσε ότι κυβερνητικά στελέχη διακατέχονται από αλαζονεία της εξουσίας. Οι ομιλίες των κ.κ. Μεϊμαράκη και Πουπάκη έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και δίχως την παρουσία δημοσιογράφων μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας εργασιών του συνεδρίου ο γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας δεν επιβεβαίωσε τα όσα του αποδόθηκαν. «Οι γενικές καταγγελίες οδηγούν σε ισοπέδωση που δεν γίνεται αποδεκτή. Η κυβέρνηση συνολικά πορεύεται με ήθος, σεμνότητα και ταπεινότητα και τις κομματικές οργανώσεις διακρίνει η ποιότητα» δήλωσε στις κάμερες.

Κατά πληροφορίες ο Β.Μεϊμαράκης δήλωσε απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές πως καλά κάνουν και φωνάζουν γιατί είναι αλήθεια ότι υπουργοί και διοικητές δεν έχουν ακόμα βρει το βηματισμό που χρειάζεται. Κάλεσε, επίσης, τους συνδικαλιστές να μην προσωποποιούν τις αντιθέσεις τους (αναφερόμενος προφανώς στα συνθήματα της Παρασκευής κατά Βουρλούμη και Γκαργκάνα) γιατί έτσι χάνουν πολλές από τις δυνατότητες που έχουν για δικαίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε ακόμη στην ομιλία του πως από τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως μπορεί να συμβάλλει καλύτερα, και υπογράμμισε ότι στηρίζει τη ΔΑΚΕ, η οποία θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει από το σύνολο της κυβέρνησης.

Απαντώντας, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ.Πουπάκης, υπογράμμισε -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι είναι σαφές για τους συνδικαλιστές ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη διακατέχονται από αλαζονεία της εξουσίας. Προειδοποίησε ότι δεδομένος δεν πρέπει να θεωρείται κανείς από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, ενώ σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές έκαναν υπομονή ως τις ευρωεκλογές και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, υπομονή η οποία τώρα φτάνει στον τερματισμό της.

Δήλωσε ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση των υπουργών, αλλά και των διοικητών σημαντικών οργανισμών να δέχονται τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πολλούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ο κ. Πουπάκης κάλεσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να πάρει πρωτοβουλίες και να μεταφέρει την κατάσταση όπως την αντιλαμβάνονται οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies