Με επικεφαλής τον Μίκη εκστρατεία κατά της παράνομης οπλοφορίας στην Κρήτη
Πρωτοβουλία κατά της οπλοφορίας στην Κρήτη ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ζητώντας από επιφανείς Κρητικούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης να τεθούν επικεφαλής κινήματος πολιτών για περιορισμό της οπλοφορίας και οπλοχρησίας στο νησί.
88
Πρωτοβουλία κατά της οπλοφορίας στην Κρήτη ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ζητώνταςαπό επιφανείς Κρητικούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, να τεθούν επικεφαλήςκινήματος πολιτών για περιορισμό της οπλοφορίας και οπλοχρησίας στο νησί.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτηςανταποκρίθηκεστην πρόταση του υπουργού, δηλώνοντας πως δέχεται να ηγηθεί της κίνησης στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου της Κρήτης, με στόχο την κατάργηση του θλιβερού -όπως το χαρακτήρισε- εθίμου, της μπαλωθιάς.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στην Κρήτη,συνοδευόμενος απότην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το πρόβλημα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, που τείνει να εξελιχθεί σε κοινωνική «μάστιγα» καθώςσυχνά έχει σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμάχων.
Μια τέτοια περίπτωσηείναι και εκείνη του εννιάχρονουαπό το Ηράκλειο ο οποίος τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο και τον οποίο επισκέφθηκε το πρωίο κ.Βουλγαράκης για να του υποσχεθεί πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.
Ο εννιάχρονος παρέδωσε στον υπουργό γράμμα, καλώντας τον να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης οπλοχρησίας στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί σαν τον δικό του στο μέλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»!
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά!
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Παραδοχή πρώην Αμερικανού πρέσβη: «Λυπάμαι, το Ιράν ξέρει καλύτερα τη διπλωματία από τη χώρα μου» – Η τακτική «Μοχάμεντ Άλι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442