Απογοήτευση στην πρεμιέρα για την εθνική ανδρών πόλο, που ηττήθηκε 5-4 από τη Γερμανία
Κακή αρχή έκανε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, που γνώρισε την ήττα από την Γερμανία με 5-4 στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά. Αποφασισμένοι να πετύχουν το 4 στα 4 είναι οι διεθνείς μας. «Το έχουμε ξανακάνει» λέει ο Χατζηθεοδώρου.
Κακή αρχή έκανε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, που γνώρισε την ήττα από την Γερμανία με 5-4 στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βρεθεί να προηγείται με 3-2 όμως υπέπεσε σε λάθη στις δύο τελευταίες περιόδους και έχασε το προβάδισμά του.
Απογοητευμένοι από το κολυμβητήριο αποχώρισαν και οι περίπου πέντε χιλιάδες θεατές , ανάμεσα στους οποίους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού, Φάνη Πετραλιά, η πρόεδρος της Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου με τον συζυγό της , ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την οικογένεια του.
Η εθνική ομάδα θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας αν το σουτ εξ επαφής του Χατζηθεοδώρου περνούσε ελάχιστα την νοητή γραμμή, αφότου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Η κακή μέρα για τους παίκτες του Σάντρο Καμπάνια φάνηκε από την αρχή. Οι Γερμανοί ασκώντας ασφυκτική πίεση στην άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους για τα έξι πρώτα λεπτά και να προηγηθούν με τον Ντίροφ. Η απάντηση ήρθε σχετικά γρήγορα από τον Χατζηθεοδώρου αλλά ο Σερβίτις έδωσε και πάλι το προβάδισμα για να κλείσει το πρώτο επτάλεπτο με το γκόλ του Θεοδωρόπουλου.
Στη δεύτερη περίοδος η ελληνική ομάδα έδειξε ότι συνέρχεται και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με τον Γιώργο Αφρουδάκη χωρίς να δεχθεί παίρνοντας έτσι για πορώτη φορά το προβάδισμα στο σκόρ. Οι Γερμανοί δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ούτε παρασύρθηκαν από τον ρυθμό που προσπάθησε να δώσει η ελληνική ομάδα . Έτσι με δυο τέρματα των Νόσεκ και κρούζμαν έφεραν και πάλι την ισορροπία σε 4-4 μια που ο Καλακόνας είχε πετύχει ακόμη ένα γκολ για τα ελληνικά χρώματα.
Στο τέταρτο και τελευταίο επτάλεπτο, οι Γερμανοί πήραν ξανά το πάνω χέρι με έναν κεραυνό του Βόλθαν 3.45 πριν τη λήξη που έμελλε να είναι και το αποφασιστικό γκόλ της αναμέτρησης μετατοπίζοντας όλο το ψυχολογικό βάρος στο ελληνικό στρατόπεδο. Κι αυτό φάνηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στην συνέχεια.
Τρεις επιθέσεις με αποκορύφωμα το σούτ του Χατζηθεοδώρου έχασαν οι Έλληνες παίκτες και μαζί το παιχνίδι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε δοκάρι αμέσως μετά το γκόλ των Γερμανών ενώ λανθασμένη ήταν η επιλογή του Γιώργου Αφρουδάκη 2.20 πρίν το τέλος.
Δύσκολα θα βρεί διακριθέντες κανείς στην ελληνική ομάδα με εξαίρεση τον Γιώργο Ρέππα που έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του. Συγκινητική η προσπάθεια του Αντώνη Βλοντάκη που πήρε και αποβολές ενώ χάθηκε στην μετριότητα ο Χρήστος Αφρουδάκης. Μέτρια η διαιτησία των Αφανασίεφ (Ρωσία)-Μπρούλιαν (Σερβία)
Θυμωμένοι και αποφασισμένοι να μην πραγματοποιήσουν παρόμοια εμφάνιση έδειχναν οι Έλληνες διεθνείς πολίστες.
«Δεν λέει τίποτα η ήττα αυτή, Θα κάνουμε τέσσερις νίκες σερί τώρα και θα προκριθούμε πρώτοι», δήλωσε ο Γιώργος Αφρουδάκης που έδειξε να μην τον φοβίζουν μεγάλα ονόματα του πόλο, όπως η Ιταλίας και η Ισπανία που είναι στον ίδιο όμιλο.
«Το καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι ήταν όταν περάσαμε 3-2 μπροστά στο σκορ, χάσαμε μερικές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να πάρουμε μια μεγαλύτερη διαφορά. Αν τα είχαμε καταφέρει στο σημείο εκείνο ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά» πρόσθεσε ο Αφρουδάκης.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου: «Δεν λέει τίποτα που χάσαμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα στη συνέχεια. Δεν είναι που σημαδέψαμε 5 φορές τα δοκάρια, αλλά το χρονικό σημείο που τα είχαμε. Στη συνέχεια θα δείξουμε χαρακτήρα, άλλωστε το έχουμε ξανακάνει».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Ολυμπιακός θα μάθει μετά την «μάχη» Μονακό – Μπάρτσα, την αντίπαλό του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το φαβορί είναι ξεκάθαρο στην αυριανή αναμέτρηση
Σύμφωνα με σελίδα που ασχολείται με την στατιστική η Αργεντινή έχει την τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να κατακτήσει το προσεχές Μουντιάλ και να υπερασπιστεί το «στέμμα» της.