Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Πρεμιέρα της επίσημης αγαπημένης με την Αυστραλία

Πρεμιέρα της επίσημης αγαπημένης με την Αυστραλία

Η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών ξεκινά την περιπέτειά της την Κυριακή. Αντίπαλος της ομάδας του Γιαννάκη η Αυστραλία. Ανγκόλα-Λιθουανία και Πουέρτο Ρίκο-ΗΠΑ τα ματς του ομίλου μας. Το ντέρμπι πάντως της πρεμιέρας είναι αυτό μεταξύ Αργεντινής-Σερβίας.

26

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας στους ανδρες πάντως, έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα, καθώς με το πρώτο τζάμπολ το όνομά της θα περάσει για δεύτερη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά, μιας και η πρώτη της συμμετοχή είχε πραγματοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα 1996.

Πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας η…διψασμένη για τίτλο και φαβορί ακόμη και για μία θέση στο βάθρο, η Αυστραλία, στην οποία αγωνίζεται και ο «γνώριμος» στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από τη «θητεία» του στη Νήαρ Ηστ και τον Μακεδονικό, Σέιν Χιλ.

Στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα και Σίδνεϊ) η εθνική ομάδα μπάσκετ της Αυστραλίας έφτανε στην πηγή αλλά… δεν κατάφερνε να πιει νερό. Υπαίτια ομάδα και τιμωρός των «Boomers», όπως είναι και το προσωνύμιο της Αυστραλίας, η Λιθουανία, με την τελευταία να αφήνει εκτός βάθρου και στις δύο Διοργανώσεις το αντίστοιχο συγκρότημα των Αυστραλών.

Το παιχνίδι των Αυστραλών διακρίνεται για τον γρήγορο ρυθμό και την εκτελεστική δεινότητα από την περιφέρεια, παιχνίδι που γνωρίζει πολύ καλά ο αρχηγός της εθνικής, Σέιν Χιλ, ο οποίος από την Κυριακή θα «μετράει» τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να μην «σταθεί» τόσο στον «Ευρωπαίο» Ντέιβιντ Αντερσεν και τον νεαρό ταλαντούχο Αντριου Μπόγκατ. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η πρώτη αναμέτρηση της εθνικής μας κρύβει πολλές παγίδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2003, Λιθουανία, αναμένεται να έχει το ευκολότερο έργο την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, καθώς θα αντιμετωπίσει την σαφώς κατώτερης δυναμικότητας Αγκόλα.

Η «χάλκινη» ομάδα του Ευρωπαϊκού του 2003, η Ιταλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Κίνα με τον ψηλότερο παίκτη του Ολυμπιακού Τουρνουά της Αθήνας, Γιάο Μινγκ, θα αντιμετωπίσει την «ασημένια» ομάδα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την Ισπανία. Η «χρυσή» ομάδα του Παγκόσμιου της Ινδιανάπολης, Σερβία/Μαυροβούνιο, θα αναμετρηθεί με την Αργεντινή.

Τέλος, η αμφισβητούμενη εφετινή «Dream Team» θα προσπαθήσει να δείξει τα δόντια της στην ομάδα του Πουέρτο Ρίκο.

Αναλυτικά το πρόγμαμμα της 1η ημέρας:


09:00 Προκριματικός Ανδρών (Β), Αγκόλα-Λιθουανία

11:15 Προκριματικός Ανδρών (Α), Ιταλία-Νέα Ζηλανδία

14:30 Προκριματικός Ανδρών (Α), Κίνα-Ισπανία

16:45 Προκριματικός Ανδρών (Α), Αργεντινή-Σερβία/Μαυροβούνιο

20:00 Προκριματικός Ανδρών (Β), Πουέρτο Ρίκο-ΗΠΑ

22:15 Προκριματικός Ανδρών (Β), Ελλάδα-Αυστραλία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies