Ήττα με ελπίδες για την εθνική γυναικών, 69-62 από τη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία
Θετικά μηνύματα για τη συνέχεια της παρθενικής της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες άφησε η εθνική μπάσκετ των γυναικών στην πρεμιέρα του τουρνουά στο Ελληνικό, παρά την ήττα της από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία με 69-62 στο πλαίσιο του α ομίλου.
Θετικά μηνύματα για τη συνέχεια της παρθενικής της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες άφησε η εθνική μπάσκετ των γυναικών στην πρεμιέρα του τουρνουά στο Ελληνικό, παρά την ήττα της από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία με 69-62 στο πλαίσιο του α ομίλου.
Τα δύο διαδοχικά τρίποντα της Ευανθίας Μάλτση αμέσως μετά το τζάμπολ ξεσήκωσαν την κερκίδα και παράλληλα επέδρασαν ευργετικά στην ψυχολογία των υπόλοιπων Ελληνίδων διεθνών.
Η Μαρία Σαμορούκοβα πρόσφερε επίσης λύσεις στο σκοράρισμα, όταν η Ρωσία προσπέρασε προσωρινά, 8-6, και η Ελλάδα έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 16-12. Πολυφωνική παρουσιάστηκε η εθνική στη δεύτερη περίοδο.
Η Πόλυ Σαρέγκου ήταν πανταχού παρούσα και η Κωστάκη σε ρόλο οργανωτή ήταν η ψυχή της εθνικής. Αν και οι Ρωσίδες υπερείχαν σε ύψος, άρα και σε ριμπάουντ, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας είχε στήσει σωστά την άμυνα και οι Ελληνίδες έδειχναν να γνωρίζουν τι κάνουν.
Έξυπνες επιλογές στην επίθεση με βασικό χαρακτηριστικό τη συνεργασία υποχρέωναν τις Ρωσίδες να υποπίπτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο. Με τις Μάλτση, Σαρέγκου και Σαμορούκοβα να μετρούν από 8 πόντους έκαστη στο ημίχρονο, η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 34-31.
Αν και η σούπερ σταρ της Ρωσίας, Aννα Αρκίποβα σίγησε και στο δεύτερο μέρος (είχε σημειώσει μόλις δύο πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο), το πνεύμα της πρωταθλήτριας ξύπνησε και πάλι για τη Ρωσία στην επανάληψη.
Η αρχηγός Ελένα Μπαράνοβα ανέλαβε να δώσει το έναυσμα για τη νίκη στην πρεμιέρα και έχοντας άξια συμπαραστάτη την Ιλόνα Κορστίν, όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά, αλλά έκλεισαν και την τρίτη περίοδο με προβάδισμα επτά πόντων, 56-43.
Παρά την υπερπροσπάθεια των Ελληνίδων διεθνών, η Ρωσία απέσπασε διαφορά ασφαλείας στις αρχές της τέταρτης περιόδου και το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν τα κορίτσια του Γιώργου Τσίτσκαρη ήταν να μειώσουν με την εκπνοή σε 62-69.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Ολυμπιακός θα μάθει μετά την «μάχη» Μονακό – Μπάρτσα, την αντίπαλό του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το φαβορί είναι ξεκάθαρο στην αυριανή αναμέτρηση
Σύμφωνα με σελίδα που ασχολείται με την στατιστική η Αργεντινή έχει την τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να κατακτήσει το προσεχές Μουντιάλ και να υπερασπιστεί το «στέμμα» της.