Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ικανοποιημένες Μπεκατώρου και Τσουλφά – Αιφνιδίασε ο Παπαθανασίου

Ικανοποιημένες Μπεκατώρου και Τσουλφά – Αιφνιδίασε ο Παπαθανασίου

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα στην κλάση 470 Γυναικών μετά την ολοκλήρωση των δύο ιστιοδρομιών. Στην ιστιοπλοιία ανδρών ο Αιμίλιος Παπαθανασίου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

27

Μετά την ολοκλήρωση των δύο ιστιοδρομιών στην κλάση 470 Γυναικών, το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Όλα κύλησαν ομαλά στο θαλάσσιο στίβο Γ για το δίδυμο των Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά.

«Η αρχή δεν είναι πάντα το ήμισυ του παντός» ήταν τα μετρημένα λόγια της Αιμιλίας Τσουλφά, που πρόσθεσε:

«Πρέπει να διατηρήσουμε και τις επόμενες μέρες το ιδανικό ξεκίνημα που πραγματοποιήσαμε. Πρέπει στις επόμενες ιστιοδρομίες να είμαστε προσεκτικές, γιατί έχουμε την πρόγνωση του καιρού και ότι τη Δευτέρα θα φυσήξει βοριάς. Η οργάνωση των αγώνων είναι καταπληκτική και δεν έχουμε ακούσει κανένα παράπονο από τους συναθλητές μας».

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τα πληρώματα που θα δυσκολέψουν την προσπάθειά τους για ένα μετάλλιο. «Είναι νωρίς βέβαια να βγάζει κανείς συμπεράσματα. Όλα απ όσα έχουμε δει τώρα και στο παρελθόν, τα πληρώματα της Ισπανίας, της Δανίας και της Γαλλίας είναι πολύ δυνατά».

Αιφνιδίασε ο Παπαθανασίου

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου αιφνιδίασε τους αντιπάλους του στην πρώτη ιστιοδρομία, ενώ στη δεύτερη ακούμπησε μία σημαδούρα καθυστερώντας τον, αφού έπρεπε να εκπληρώσει την ποινή με μία περιστροφή του σκάφους, και έτσι έχασε την ευκαιρία να τερματίσει σε καλύτερη θέση από την έκτη. Το καλό νέο όμως είναι ότι μετά τις δύο ιστιοδρομές της σημερινής μέρας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

«Στην πρώτη κούρσα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο αιφνιδιασμός. Φύγαμε καλά στην εκκίνηση χωρίς να γίνει κανένα "τρακάρισμα". Στη διάρκεια της πρώτης ιστιοδρομίας κατόρθωσα να μεγαλώνω συνεχώς τη διαφορά μου με τους αντιπάλους που αναγκάστηκαν να με κυνηγούν» ήταν οι πρώτες κουβέντες του αθλητή του Ολυμπιακού.

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και τη συγκομιδή βαθμών. Σημασία στην ιστιοπλοϊα δεν έχει η πρώτη θέση αλλά η σταθερότητα που έχει σε όλες τις ιστιοδρομίες, να έχω δηλαδή τους λιγότερους βαθμούς ποινής στο τέλος. Ψυχολογικά είμαι σε άριστη κατάσταση, το βλέπουν και οι αντίπαλοι μου. Ακόμη υπάρχουν εννιά ιστιοδρομίες και όσον αφορά τα Finn, μιλάμε για τη Φόρμουλα 1 της ιστιοπλοϊας όπου όλα μπορούν να συμβούν» κατέληξε.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies