Αποσύρονται προσωρινά οι Κεντέρης, Θάνου μέχρις ότου αποφασίσει η ΔΟΕ
Προσωρινά εκτός Ολυμπιακής ομάδας τίθενται οι Κεντέρης, Θάνου και Τζέκος, μέχρις ότου αποφασίσει η πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ για την τύχη του. Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη μαραθώνια συνεδρίασή της. «Δεν έχουμε παρανομήσει» λέει ο Τζέκος.
Προσωρινά εκτός Ολυμπιακής ομάδας τίθενται οι Κώστας Κεντέρης, Κατερίνα Θάνου και Χρήστος Τζέκος, μέχρις ότου αποφασίσει η πειθαριχκή Επιτροπή της ΔΟΕ για την τύχη του. Αυτό αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη μαραθώνια συνεδρίασή της, παρουσία του Χρήστου Τζέκου και του δικηγόρου του.
Η ανακοίνωση της ΕΟΕ είναι η εξής:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ αφού εξέτασε την περίπτωση των δύο Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου και άκουσε τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής κ. Γιάννη Παπαδογιαννάκη, τον κ. Τζέκο, τον πληρεξούσιο δικηγόρο των δύο αθλητών, και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, θέλοντας να διασφαλίσει το καλό κλίμα και την ηρεμία στην Ολυμπιακή Ομάδα και πιστεύοντας ακράδαντα σε καθαρούς αγώνες, εκτιμώντας πάντα την προσφορά των δύο Ολυμπιονικών αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως:
» Θέσει εκτός Ολυμπιακής Ομάδας τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους έως ότου αποφασίσει το αρμόδιο όργανο της ΔΟΕ».
Έτσι, οι δύο αθλητές θα παραστούν το πρωί της Δευτέρας στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία και θα αποφασίσει για την τύχη τους. Εάν θα τους τιμωρήσει ή όχι και εάν θα τους αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μειοψήφισε ο Νικολάου
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου δήλωσε:
«Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΕ, η οποία εξέτασε το θέμα των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, άκουσε τα όσα είπαν ο αρχηγός της αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, ο προπονητής των δύο αθλητών, Χρήστος Τζέκος, και ο δικηγόρος τους. Θέλοντας να διασφαλίσει το καλό κλίμα και την ηρεμία στην ελληνική ομάδα, αποφάσισε να τους θέσει κατά πλειοψηφία εκτός Ολυμπιακής αποστολής και μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο όργανο της ΔΟΕ».
Ο κ. Νικολάου, …προλαβαίνοντας την ερώτηση των δημοσιογράφων ποιός ή ποιοί μειοψήφισαν, τόνισε: «Μειοψήφισα εγώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουμε αμέσως και από τους δύο αθλητές τις κάρτες συμμετοχής τους».
Κατά του Νικολάου
Ο Χρήστος Τζέκος, από την πλευρά του, υποστήριξε:
«Έχουμε κινηθεί μέσα σε πλαίσια απόλυτης νομιμότητας! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ο δικηγόρος του, κ. Δημητρακόπουλος καταφέρθηκε εναντιον του κ. Νικολάου και όσως έσπευσαν να καταδικάσουν τους πρωταθλητές μας:
«Λυπάμαι που πρόεδρος της ΕΟΕ είναι ο κ. Νικολάου. Οι πρωταθλητές μας δεν ζήτησαν την εύνοια κανενός. Δεν έχουν υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν έχουν βρεθεί να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό θέλουν να το αποδείξουν περνώντας από έλεγχο»!
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Ολυμπιακός θα μάθει μετά την «μάχη» Μονακό – Μπάρτσα, την αντίπαλό του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το φαβορί είναι ξεκάθαρο στην αυριανή αναμέτρηση
Σύμφωνα με σελίδα που ασχολείται με την στατιστική η Αργεντινή έχει την τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να κατακτήσει το προσεχές Μουντιάλ και να υπερασπιστεί το «στέμμα» της.