Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους οι κορυφαίες γυμνάστριες

Ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους οι κορυφαίες γυμνάστριες

Το πλήθος στην εξέδρα προπόνησης στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο παρακολούθησε την Πέμπτη όλες τις κορυφαίες γυμνάστριες να δοκιμάζουν τα ταπί και να δείχνουν τις ικανότητές τους κατα τη διάρκεια της επίσημης προπόνησης. Το «Γεια» θα ακουσθεί στο ρουμανικό πρόγραμμα.

66

Το πλήθος στην εξέδρα προπόνησης στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο σηματοδοτεί την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής.

Το φαβορί, η Ρωσία φαίνεται να έχει μία πολύ σταθερή ομάδα με αρκετές γυμνάστηριες να ειδικεύονται σε κάθε όργανο, ώστε να κερδίσουν τον ομαδικό τίτλο.

Δύο φορές Ολυμπιακή πρωταθλήτρια και πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στις ασύμμετρες δοκούς, η Σβετλάνα Χόρχινα είναι σε εξαιρετική φόρμα και σε καλή θέση να κερδίσει τον τίτλο στο σύνθετο ατομικό, ενώ η Έλενα Ζαμολοτζίκοβα, Ολυμπιονίκη το 2000 στις ασκήσεις εδάφους και στον ίππο, φαίνεται ξανά έτοιμη.

Οι ΗΠΑ, προπονήθηκαν μαζί με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρουμανία στην δεύτερη υποκατηγορία. Η ομάδα των ΗΠΑ έχει το πλεονέκτημα ορισμένων ανώτερου επιπέδου προσπαθειών στις ασύμμετρες δοκούς, ενώ η ομάδα της Ρουμανίας έχει επιστρέψει στην παραδοσιακή της συνέπεια και θα δυσκολευτεί να κερδίσει και στις ασκήσεις εδάφους και στη δοκό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα του εδάφους της ρουμανικής ομάδας θα ακουσθεί και το τραγούδι «Γεια» της Δ. Βανδή.

Η ομάδα της Ουκρανίας, κομψή όπως πάντα, παρουσίασε μερικά εντυπωσιακά προγράμματα στις ασύμμετρες δοκούς και ήταν σταθερή στην δοκό.

Η Αυστραλία, που κέρδισε το πρώτο ομαδικό μετάλλιό της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (χάλκινο) πριν ένα χρόνο, μοιράστηκε το έδαφος με την Κίνα, στην τρίτη υποκατηγορία, άλλη μια ομάδα που φαινόταν σε εξαιρετική φόρμα.

Οι Κινέζες πρόσθεσαν στις παραδοσιακές τους δεξιότητες στη δοκό και στις ασύμμετρες δοκούς μία αρκετά ελκυστική χορογραφία και νέες ακροβατικές δεξιότητες στο έδαφος.

Από τις χώρες της τελευταίας υποκατηγορίας, την Ισπανία, Βραζιλία και Γαλλία, η Ισπανία φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες για μετάλλιο από το γκρουπ της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies