Ο Ζιοβάνι και το Euro 2004 έφεραν τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό
Η προσωπική φιλία του με τον Ζιοβάνι, αλλά και η αίγλη που έχει αποκτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την κατάκτηση του Euro 2004, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ριβάλντο να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Και όπως αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος άσος, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές.
Η προσωπική φιλία του με τον Ζιοβάνι, αλλά και η αίγλη που έχει αποκτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την κατάκτηση του Euro 2004, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ριβάλντο να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Και όπως αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος άσος, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές.
«Είχα και άλλες προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος πρωταθλητής «όμως η φιλία μου με τον Ζιοβάνι και η δημοσιότητα που έχει πλέον η Ελλάδα μετά το Euro 2004 με οδήγησαν στην τελική επιλογή. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές αλλά τελικώς τα καταφέραμε με τον κ. Λουβαρη».
Ο Βραζιλιάνος σούπερ – σταρ αναφέρθηκε και στην ενθουσιώδη υποδοχή που έτυχε από τους οπαδούς της καινούργιας του ομάδα:
«Ήταν κάτι το εξαιρετικό αυτό που είδα, δεν το περίμενα. Η πρώτη εικόνα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού μου θύμισε τη Βραζιλία».
Ποιός δεν θα ήθελε τον Ριβάλντο, λέει ο Μπάγεβιτς
«Ποια ομάδα δεν θα ήθελε τον Ριβάλντο;» Με αφοπλιστικό τρόπο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς – κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αυστρία – εκφράζει την άποψή του για την απόκτηση του Βραζιλιάνου από τον Ολυμπιακό.
Και ο τεχνικός των «ερυθρολέυκων» συμπλήρωσε:
«Ένας παίκτης τέτοιας κλάσης χρειάζεται σε κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο. Πιστεύω ότι θα προσφέρει όπως τα προηγούμενα χρόνια στους συλλόγους που αγωνίστηκε».
Ο Σερβοέλληνας προπονητής μίλησε και για την προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά, η οποία συνεχίζεται πλέον στο Ζέεφελντ.
«Τελειώσαμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Μας περιμένει πολλή δουλειά στην Αυστρία. Θέλουμε να έρθουν και τα φιλικά παιχνίδια προκειμένου οι παίκτες να πάρουν αγώνες στα πόδια τους.
» Μας λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως αυτοί που βρίσκονται στην Ολυμπιακή ομάδα και δεν θα είναι μαζί μας για περίπου ένα μήνα. Αυτό μας δημιουργεί κάποια προβλήματα.
» Υπάρχει κι ένα πρόβλημα με τη βίζα του Μάριτς. Δεν θα είναι μαζί μας για περίπου δύο-τρεις μέρες. Θα μείνει στο Βελιγράδι και θα έρθει από εκεί στην Αυστρία.
» Στη λίστα μας είναι δύο-τρεις παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θα δούμε ποιόν θα πάρουμε» είπε ο Μπάγεβιτς, προθέτοντας ότι θα περιμένει τον Οκκά στην Αυστρία και ότι δεν μπορεί να πει κάτι συγκεκριμένο για τον Λάκη.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Πολ Πογκμπά σε πρόσφατη συνέντευξη του συμβούλεψε τον Κόμπι Μέινου να σκεφτεί καλά τις επιλογές του, προτού υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.