Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Τριήμερη διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα με θέμα την Ολυμπιακή Ασφάλεια

Τριήμερη διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα με θέμα την Ολυμπιακή Ασφάλεια

Τριήμερη διεθνή διάσκεψη στην Αθήνα με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων διοργανώνει από τη Δευτέρα 24 έως την Τετάρτη 26 Μαΐου η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την «Αθήνα 2004». Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα σχέδια της Ολυμπιακής Ασφάλειας.

38

Τριήμερη διεθνή διάσκεψη στην Αθήνα με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων διοργανώνει από τη Δευτέρα 24 έως την Τετάρτη 26 Μαΐου η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την «Αθήνα 2004».

Στη διάσκεψη, Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για εξειδικευμένα θέματα ασφάλειας. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αρμόδιοι για θέματα ασφάλειας των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών των 202 χωρών που θα συμμετέχουν στους Αγώνες, υπεύθυνοι ασφάλειας των χορηγών και επικεφαλής αστυνομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της ΕΕ και των χωρών, με τις οποίες έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες στο πλαίσιο της ασφάλειας των Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, προκειμένου οι σύνεδροι να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις αποστολές τους για θέματα που αφορούν την ασφάλεια αθλητών, επισήμων και θεατών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι η προστασία επισήμων προσώπων, η ασφάλεια μεταφορών, η ασφάλεια χώρων διαμονής, ειδικότερα θέματα διεθνούς τρομοκρατίας και το θέμα της διαχείρισης πληροφοριών.

Την τρίτη ημέρα των εργασιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε τρεις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Παναθηναϊκό Στάδιο, ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό Χωριό). Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους και παρουσίαση των μέτρων ασφάλειας, που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκης δήλωσε: «Λίγες μέρες πριν από την εφαρμογή του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας διοργανώνουμε μια διεθνή διάσκεψη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να αξιολογούμε συνεχώς το σχεδιασμό μας αξιοποιώντας στο έπακρο τις διεθνείς συνεργασίες. Η διάσκεψη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε αναλυτικά το σύνολο του σχεδιασμού μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies