Ξεκινά στο Τελ Αβίβ η «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Αρχίζει την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ το φάιναλ-4 της Euroleague, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων. Στις 19:10 ο ιταλικός «εμφύλιος» Σιένα-Σκίπερ και στος 21:40 αναμετρώνται Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ.
Αρχίζει την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ το φάιναλ-4 της Euroleague, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων.
Στις 19:10 ο ιταλικός «εμφύλιος» Σιένα-Σκίπερ και στος 21:40 αναμετρώνται Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ.
Μνήμες από το φάιναλ φορ του 1994 ζωντανεύουν στην πόλη που φιλοξένησε τον ημιτελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός αλλά και την πόλη που πλήγωσε τότε τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό της Ευρωλίγκα για την απώλεια του τίτλου από την Μπανταλόνα.
Ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, η πρωτεύουσα του Ισραήλ υποδέχεται τις τέσσερις φιναλίστ της Euroleague – αυτή τη φορά της ULEB – με την Ελλάδα να είναι απλώς θεατής, όπως και η κάτοχος του τίτλου Μπαρτσελόνα που δεν κατάφερε να προκριθεί.
Σιένα και ΤΣΣΚΑ δίνουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν το «παρών».
Μαζί δε με τον φόργουορντ της Σιένα, Μιχάλη Κακιούζη και τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, Θοδωρή Παπαλουκά, οι διαιτητές Κουκουλεκίδης, Πιτσίλκας θα γίνουν οι μόνοι τέσσερις Ελληνες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Για 11η αγωνιστική η ΑΕΛ έμεινε μακριά από το τρίποντο και δεν εκμεταλλεύθηκε επαρκώς την ήττα του Πανσερραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.
Γράφονται πολλά για παίκτες που «πάνε» και «φεύγουν» από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά πως η συγκέντρωση όλων πρέπει να είναι στο 100%, τώρα που η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία