O Γιάννης Πεχλιβανίδης υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα
Ένα υποδιοικητή, αντί τρείς που υπήρχαν μέχρι σήμερα, και αλλαγές στις γενικές διευθύνσεις προβλέπει το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των εργασιών και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πρακτική.
27
Ένα υποδιοικητή (αντί τρείς που υπήρχαν μέχρι σήμερα) και αλλαγές στις γενικές διευθύνσεις προβλέπει το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Τράπεζας, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και θα τεθεί προς επικύρωση από την γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Για την θέση του μοναδικού υποδιοικήτη προτείνεται ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, ένα από τα πλέον έμπειρα και πετυχήμενα στελέχη στην εγχώρια τραπεζική αγορά, με θητεία και σε μεγαλες διεθνείς τράπεζες.
Ο κ. Πεχλιβανίδης, μέχρι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της θυγατρικής τράπεζας της Eurobank (της Βank Post) στη Ρουμανία, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλο της Novabank, αναπληρωτής διευθύνων συμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και έχει αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στην Bank of America στην Αθήνα, στην The First National Bank of Chicago στο Λονδίνο και στο Αμπου Ντάμπι κ.λπ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική προχωρεί στις μεταβολές αυτές στο διοικητικό σχήμα της με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των εργασιών και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πρακτική. Θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΔΣ της τράπεζας και στη συνέχεια προς επικύρωση στη γενική συνέλευση των μετόχων ένα σχήμα που θα αναβαθμίζει τους τομείς εσωτερικού ελέγχου, στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης κινδύνων, το ρόλο των γενικών διευθυντών εργασιών και θα διαχωρίζει τις παραγωγικές από τις διοικητικές γενικές διευθύνσεις.
Οι γενικοί διευθυντές θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε γενικούς διευθυντές εργασιών και σε γενικούς διευθυντές διοικητικού και στήριξης, όλοι προερχόμενοι από τις τάξεις της τράπεζας ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια των εργασιών.
Στο επίπεδο των γενικών διευθυντών εργασιών, από τη συγχώνευση πέντε γενικών διευθύνσεων δημιουργούνται οι εξής διευθύνσεις:
* Η Γενική Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (η οποία θα περιλαμβάνει και το Ναυτιλιακό Τμήμα ). Γενικός διευθυντής τοποθετείται ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Εργασιών.
* Η Γενική Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, η οποία περιλαμβάνει τις διευθύνσεις Δικτύου με τα καταστήματα και τις διευθύνσεις Στεγαστικής, Καταναλωτικής και Επαγγελματικής Πίστης. Γενικός διευθυντής τοποθετείται ο Ιωάννης Φίλος, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Εσωτερικού.
* Η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χαρτοφυλακίου Ιδιωτών (Private Banking) με γενικό σιευθυντή τον Πέτρο Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι η Διαχείριση Διαθεσίμων προβλέπεται να υπαχθεί μελλοντικά στις διοικητικές λειτουργίες της τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σαρωτικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο από το «ΔΕΟΣ»
- To NBA κοστολογεί την Ευρώπη: franchise του 1 δισ. και ανοιχτή σύγκρουση με την EuroLeague
- Ουκρανική επιδρομή με drones στο Ροστόφ της Ρωσίας – 4 τραυματίες και πυρκαγιά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Σε βλέπω»: Έξτρα παραστάσεις κάθε Κυριακή στο Μικρό Παλλάς
- Αρκάς: Το σκίτσο της ημέρας με χιούμορ και πολλά χρώματα
- ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για ειδικές ομάδες ανέργων
- Ανατροπή στις καθυστερήσεις – Τι έδειξε μια νέα μελέτη για τον ναρκισσισμό;
- Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Πoλιορκία της Αθήνας α λα Παρίσι ή αποχώρηση με το κεφάλι ψηλά;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442