Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 2.463,10 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 40,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, με «οδηγό» τις μετοχές των Shell και DaimlerChrysler.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως σε μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,37% στις 2.860,76 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 1.293,38 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,33% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,21%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Συμμετοχών (+1,17%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-0,72%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,68% στα 11,76 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+0,87% στα 23,08 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (-0,80% στα 9,90 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 146 ενισχύονται, 108 υποχωρούν και 144 παραμένουν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.