Μείωση 11,5% στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας το 2003
Στο 11,5% διαμορφώθηκε η σταθμισμένη πτώση στην κίνηση των ξενοδοχείων της Αθήνας το 2003, με την πληρότητα να εμφανίζεται μειωμένη σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες ξενοδοχειακών μονάδων, όπως προκύτπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.
Στο 11,5% διαμορφώθηκε η σταθμισμένη πτώση στην κίνηση των ξενοδοχείων της Αθήνας το 2003, με την πληρότητα να εμφανίζεται μειωμένη σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες ξενοδοχειακών μονάδων, όπως προκύτπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά το Δεκέμβριο του 2003 η πληρότητα των ξενοδοχείων πολυτελείας στην Αθήνα δεν ξεπέρασε το 31,44%, έναντι 41,36% τον αντίστοιχο μήνα του 2002. Στις μονάδες πρώτης κατηγορίας το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 41,13% από 45,99% το 2002.
Αντίστοιχη πτώση σημειώθηκε και στα ξενοδοχεία Γ΄κατηγορίας. Η μόνη κατηγορία που διαφοροποιήθηκε από τη γενικότερη πτωτική τάση ήταν η δεύτερη, αφού η πληρότητα των ξενοδοχείων που εντάσσονται σε αυτή έφτασε το Δεκέμβριο του 2003 στο 39,91% έναντι 35,82% τον αντίστοιχο μήνα του 2002.
Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΑ, η μέση πληρότητα του έτους 2003 συρρινώθηκε στο 40,76% για τα ξενοδοχεία πολυτελείας (από 51,32% το 2002) και στο 54,85% από 60,52% για τις μονάδες Α΄κατηγορίας. Αντίθετα, στο σύνολο του έτους, αύξηση της πληρότητας σημειώθηκε στη Β΄(57,23% από 55,38%) και τη Γ΄κατηγορία (47,17% από 41,99%).
«Τα παραπάνω αποτελέσματα, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας για διψήφια πτώση της κίνησης του 2003 σε σχέση με το 2002. Η σταθμισμένη πτώση για το σύνολο των ξενοδοχείων το 2003 ανήλθε στο 11,5%, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του αρμόδιου υπουργού που μιλούσε για πτώση της τάξεως του 2-3%» υπογραμμίζει η διοίκηση της ΕΞΑ.
«Το δυσάρεστο είναι η πτώση αυτή, μοναδική στα χρονικά για προ-Ολυμπιακή περίοδο, δεν πρόκειται να ευαισθητοποιήσει και προβληματίσει κανένα αρμόδιο, ώστε να γίνει μια συντονισμένη κίνηση αναζήτησης των αιτίων και στην συνέχεια διαμόρφωσης της κατάλληλης πολιτικής αντιμετώπισης τoυς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΞΑ.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας