Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Και Ζέπελιν επιστρατεύουν οι Αρχές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Και Ζέπελιν επιστρατεύουν οι Αρχές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα αερόπλοιο τύπου Ζέπελιν εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους αισθητήρες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα πετά 20 ώρες την ημέρα πάνω από την πρωτεύουσα στους Αγώνες του 2004. Οι κάμερές του θα κατοπτεύουν την πόλη δίνοντας ακριβή εικόνα για τα όσα συμβαίνουν.

30

Ένα αερόπλοιο τύπου Ζέπελιν εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους αισθητήρες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα πετά τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα πάνω από την πρωτεύουσα στη διάρκεια των Αγώνων του 2004. Το μήκους 59 μέτρων αερόπλοιο αναμένεται στην Αθήνα τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, η πρόβλεψη για αερόπλοιο με κάμερες υπήρχε στην προ διετίας προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη θωράκιση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το μέσο είχε χρησιμοποιηθεί και στην Ατλάντα (1996), στους Χειμερινούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι (2000), αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1994.

Οι κάμερες του σκάφους θα κατοπτεύουν την πόλη, δίνοντας ακριβή εικόνα λόγω της μεγάλης δυνατότητας μεγέθυνσης που διαθέτουν. Τα στοιχεία και οι εικόνες θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο με σύνδεση on-line στο Κέντρο Ελέγχου.

Στο Κέντρο Ελέγχου θα φτάνουν και τα στοιχεία από τις 1.250 κάμερες ύψους 12 μέτρων που έχουν τοποθετηθεί ή πρόκειται να τοποθετηθούν σε όλη την Αθήνα.

Το αερόπλοιο θα κινείται σε ύψος περίπου 1.400-1.500 μέτρων και το πλήρωμά του θα μπορεί να το κατευθύνει στο σημείο που επιθυμούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των ύποπτων κινήσεων, το σκάφος θα τροφοδοτεί το Κέντρο Ελέγχου με στοιχεία για την κίνηση στους δρόμους, ώστε να διευκολύνονται οι αθλητές, οι επίσημοι κ.λπ.

Φόβοι για την Αλ Κάιντα

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κρούει ο Μπρους Χόφμαν, Αμερικανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας.

«Δεδομένου ότι οι Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, η Αθήνα θα είναι τρομοκρατικός στόχος περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Ολυμπιακή πόλη στο παρελθόν» σημειώνει.

Μιλώντας στα Νέα, ο Μπρος Χόφμαν υπενθυμίζει ότι η Αλ Κάιντα είναι ένα ανηλεές και αδίστακτο τρομοκρατικό κίνημα: «Αν ήταν πρόθυμοι να σκοτώσουν μουσουλμάνους, μάλιστα στη διάρκεια του Ραμαζανιού στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, τότε δεν νομίζω ότι θα είχαν κανένα ενδοιασμό να σκοτώσουν ανρθώπους στους Αγώνες.

» […] Για αυτό είναι σημαντικό η ασφάλεια των Αγώνων της Αθήνας να είναι όσο καλή ήταν πάντα και ακόμα καλύτερη. Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, που είναι σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Μεσογείου και της Μ.Ανατολής και της Ασίας, από μόνη της υπαγορεύει ότι οι τρομοκράτες θα εστιάσουν σε αυτήν.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies