Με κέρδη 0,06% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει με οριακά κέρδη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους, ενώ περιορίστηκαν τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει με οριακά κέρδη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους, ενώ περιορίστηκαν τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 2.161,33 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 138 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται, καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν σήμερα εταιρείες όπως οι Siemens, Deutsche Telekom και BASF ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Η Σοφοκλέους κινείτο ανοδικά κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, αλλά σταδιακά αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ περιορίσθηκαν τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 2.527,91 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 1.087,33 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,35% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,52%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτησαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Ασφάλειες (-1,25%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Τράπεζες (+0,83%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (+0,73% στα 13,88 ευρώ), της Alpha Bank (+2,10% στα 21,38 ευρώ) και της ΔΕΗ (-0,32% στα 18,56 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 97 σημείωσαν άνοδο, 200 υποχώρησαν και 92 παρέμειναν αμετάβλητες
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442