Ζημιογόνο το τρίτο τρίμηνο για την Commerzbank – Δεν διανέμει μέρισμα για το 2003
Αιφνιδίασε τις αγορές η Commerzbank την Τετάρτη, ανακοινώνοντας ζημίες 2,3 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, καθώς και την επείγουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μετά από σειρά διαγραφής της αξίας μη αποδοτικών στοιχείων του ενεργητικού της.
27
Αιφνιδίασε τις αγορές η Commerzbank την Τετάρτη, ανακοινώνοντας ζημίες 2,3 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, καθώς και την επείγουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μετά από σειρά διαγραφής της αξίας μη αποδοτικών στοιχείων του ενεργητικού της.
Η Commerzbank προέβλεψε, παράλληλα, ζημίες 2 δισ. ευρώ περίπου στο σύνολο του τρέχοντος έτους χρήσης, ενώ διευκρίνησε ότι φέτος δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους. Στοχεύει επίσης στην πώληση 53,3 εκατ. νέων μετοχών της.
Η γερμανική τράπεζα ανέλαβε δαπάνες ύψους 2,3 δισ. ευρώ για τη διαγραφή αξιών, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος σχετίζονται με τη συμμετοχή της στην Eurohypo που δραστηριοποιείται στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων την οποία, το 2002, απέκοψε από κοινού με τη Dresdner Bank και τη Deutsche Bank από τον κύριο κορμό των δραστηριοτήτων της.
Οι καθαρές ζημίες της υπαριθμόν δύο (ως προς τη χρηματιστηριακή αξία) γερμανικής τράπεζας ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο σε 2,3 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 103 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002.
Οι μειωμένες λειτουργικές δαπάνες δεν μπόρεσαν να διασώσουν τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας, τα οποία ανήλθαν στο τρίμηνο σε 108 εκατ. ευρώ, λιγότερα από τα μισά για τα οποία έκαναν λόγο οι σχετικές εκτιμήσεις (207 εκατ. ευρώ). Ένα χρόνο νωρίτερα, η Commerzbank είχε ανακοινώσει λειτουργικά κέρδη ύψους 29 εκατ. ευρώ.
Εξαιρουμένων των εκτάκτων δαπανών, τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας στο εννεάμηνο θα ανέρχοντο συνολικά σε 467 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από τα 160 εκατ. ευρώ τα οποία είχε ανακοινώσει στο σύνολο των τριών πρώτων τριμήνων πέρυσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442