Συνεχίζουν τις κινητοποίησεις οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην είσοδο εμπορικής τράπεζας στο μετοχικό του κεφάλαιο δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΤ και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη.
27
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην είσοδο εμπορικής τράπεζας στο μετοχικό του κεφάλαιο δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΤ και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ Μιχάλης Αγγελάκης, η απόφαση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη για ιδιωτικοποίηση του ΤΤ «δεν στέκει ούτε ακόμη και για εισπρακτικούς λόγους, εφόσον όσα και να εισπράξει πρόσκαιρα από την πώληση, μπορεί να τα εισπράξει από τα ετήσια κέρδη του και τα αποθεματικά».
Η διασφάλιση των υψηλών αποδόσεων των τριών εκατ. καταθετικών λογαριασμών, που συνολικά αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον από το ΤΤ και σε καμία περίπτωση εάν στο μετοχικό κεφάλαιο εισέλθει οποιαδήποτε εμπορική τράπεζα που έχει χαμηλότερα επιτόκια και άτοκες καταθέσεις μέχρι ένα ποσό, όπως επισήμανε ο κ. Αγγελάκης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων υπογράμμισε ότι ο εκσυγχρονισμός του ΤΤ θα επιτρέψει την προσφορά μιας ευρείας ποικιλίας προϊόντων από τον τομέα της λιανικής τραπεζικής με θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του.
Αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ο κ. Αγγελάκης υπογράμμισε ότι δεν ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και ο σύλλογος των εργαζομένων θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα.
Ήδη 80.000 πελάτες του ΤΤ έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του, υπογράφοντας σχετικό έγγραφο των εργαζομένων. Όπως είπε ο κ. Αγγελάκης, το 95% των εισερχομένων στο ΤΤ για συναλλαγή προχωρεί στην υπογραφή του σχετικού εγγράφου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442