Διαφωνίες συνδικαλιστών στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν οι συνδικαλιστές στο νομοσχέδιο για τις μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι δεν τηρήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού για νέο μισθολόγιο από 1/1/2004.
Μη σύμφωνους βρίσκει τους συνδικαλιστές το νομοσχέδιο με τίτλο «μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και άλλες συναφείς διατάξεις», το οποίο επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Τοποθετούμενος ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ.Παπασπύρου παραδέχθηκε ότι «η παρούσα εισοδηματική πολιτική είναι διαφορετική από αυτή των προηγούμενων ετών», ωστόσο είπε ότι «δεν τηρήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού για νέο μισθολόγιο από 1/1/2004».
Περαιτέρω αυξήσεις ζήτησαν και οι εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων στο δημόσιο, όπως ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δ.Μπράτης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θ.Κοτσιφάκης, που σημείωσαν ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι στο μισό των συναδέλφων τους στην ΕΕ.
Ο κ. Μπράτης μάλιστα είπε ότι ο εκπαιδευτικός παίρνει λιγότερα και από υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών Ν.Φαρμάκης σημείωσε ότι οι αυξήσεις που δίδονται φέτος στους εκπαιδευτικούς είναι οι μεγαλύτερες που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια και οι μεγαλύτερες από τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων.