Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Στάσεις εργασίας για αύριο, Τρίτη, 11 Νοεμβρίου και 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίηση του ΤΤ.
27
Στάσεις εργασίας για αύριο, Τρίτη, 11 Νοεμβρίου και 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Οικονομίας για την αποκρατικοποίηση του ΤΤ.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΤΤ ζήτησε τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, προκειμένου να του καταθέσουν τις απόψεις τους για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων, έχουν συγκεντρωθεί ήδη 60 χιλιάδες υπογραφές καταθετών, οι οποίοι διαφωνούν κι αυτοί με την πώληση του 35% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων που επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομίας υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων, δεν έχει εκδοθεί απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον ορισμό συμβούλου αποκρατικοποίησης
Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, διερωτώνται πώς προχώρησε η πρόσκληση προς την εταιρεία Morgan να συντάξει μελέτη για την αποκρατικοποίηση.
Το υπουργείο Οικονομίας στοχεύει στην πώληση του 35% του ΤΤ «με πλήρη διαφάνεια» όπως υποστηρίζει. Αναμένεται ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την οικονομική κατάσταση του ΤΤ και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την αποκρατικοποίησή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442