Δίδεται ιδιαίτερο βάρος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου
Στις επισημάνσεις ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, και πως συμμετέχει ενεργά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προχώρησε ο Γιάννος Παπαντωνίου, κατά το ετήσιο συνέδριο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
53
Στις επισημάνσεις ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και πως συμμετέχει ενεργά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προχώρησε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, κατά το ετήσιο συνέδριο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννος Παπαντωνίου σημείωσε την ανάγκη πολυεπίπεδης συνεργασίας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και αναφέρθηκε με έμφαση στη συμμετοχή της Ελλάδας στη μάχη που δίνεται σε διεθνές επίπεδο.
Επιπλεόν, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Επισήμανε την ευρεία συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ επτά χωρών για τον τομέα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, και αναφέρθηκε στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πρόγραμμα.
«Θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα της ασφάλειας» τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, και κάλεσε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να επισκεφθούν την Ελλάδα στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Γ.Παπαντωνίου -ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη- αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρικές σχέσεις, σημείωνοντας τα προβλήματα με την Τουρκία.
Ο υπουργός Αμυνας παρατήρησε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος, αλλά δεν υπάρχει προόδος σε δύο κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής και τις σχέσεις με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένη η Ελλάδα να επενδύει τεράστια ποσά (5% του ΑΕΠ) στην άμυνα.
Επισήμανε ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, προβάλλοντας διαρκώς προσκόμματα, και πρόσθεσε ότι ανάλογη στάση τηρεί η τουρκική πλευρά σχετικά με το Αιγαίο, καθώς εξακολουθεί να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι οποίες οδηγούν συχνά σε αερομαχίες, κάποια εκ των οποίων μπορεί να έχει δυσάρεστη κατάληξη.
Ο Γ.Παπαντωνίου σημείωσε ότι το 2004 είναι η καθοριστική χρονιά για την Τουρκία, και κατέληξε: «Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη γραμμή στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, εφόσον λυθεί το Κυπριακό και αρθούν οι μονομερείς διεκδικήσεις στο Αιγαίο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442