«Βασιλιάς» στο Πόρτλαντ το Σακραμέντο – Ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Φοίνιξ το Ντάλας
Στον Ντιρκ Νοβίτσκι στηρίχθηκαν οι Μάβερικς, προκειμένου να ξεπεράσει το «εμπόδιο» των Σανς τους οποίους νίκησαν στο Ντάλας 102-95. Στο Πόρτλαντ, το Σακραμένο σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας εκτός έδρας των Μπλέιζερς με 113-104.
Στον Ντιρκ Νοβίτσκι στηρίχθηκε το Ντάλας, προκειμένου να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του Φοίνιξ. Ο Γερμανός σημείωσε 27 πόντους -οι 16 εκ των οποίων στο τέταρτο δωδεκάλεπτο- και οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη επί των Σανς με 102-95 στο Ντάλας. Στον αντίποδα, καλύτεροι των Σανς οι οποίοι παλεύουν με το Χιούστον για το τελευταίο «εισιτήριο» των πλέι οφ στη Δύση, ήταν οι Σον Μάριον (21π., 18ρ.) και «Πένι» Χάρνταγουεϊ (21π.-ρεκόρ περιόδου), ενώ ο Ιάκωβος Τσακαλίδης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου σε αυτό το παιχνίδι.
Στο Πόρτλαντ, το Σακραμένο σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας εκτός έδρας των Μπλέιζερς με 113-104. Κορυφαίος των Κινγκς ήταν ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς που σημείωσε 30 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κρις Ουέμπερ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 15 ριμπάουντ και έξι ασίστ.
Στο Μιλγουόκι, οι Μπακς επικράτησαν της Νέας Ορλεάνης με 93-85 και ο Τζορτζ Καρλ έφτασε τις 700 νίκες στην προπονητική καριέρα του στο NBA. Καλύτερος των νικητών ήταν ο Σαμ Κασέλ, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους.
Στο Σικάγο, οι Μπουλς νίκησαν τη Νέα Υόρκη με 100-98, μειώνοντας τις (όποιες) ελπίδες των φιλοξενούμενων για πρόκριση στα πλέι οφ. Καλύτερος των «Ταύρων» ήταν ο Εντι Κάρι, που σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 30 πόντους του, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Τζαμάλ Κρόφορντ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 10 ασίστ και εννέα ριμπάουντ.
Στην Ατλάντα, ο Θίο Ράτλιφ «τάπωσε» τον Τζερμέιν ΟΝιλ, ο οποίος προσπάθησε να πετύχει το νικητήριο καλάθι του αγώνα με κάρφωμα, και οι Χοκς νίκησαν τελικά την Ιντιάνα με 92-89. Πρώτος σκόρερ για τα «Γεράκια» ήταν ο Γκλεν Ρόμπινσον, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ ο Τζέισον Τέρι πρόσθεσε 20.
Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Κέρι Κιτλς σημείωσε 25 πόντους και οδήγησε το Νιού Τζέρσεϊ στη νίκη επί του Μέμφις με 107-99. Επιπλέον, ο Τζέισον Κιντ μοίρασε 18 ασίστ (ρεκόρ περιόδου) και οι Νετς υποχρέωσαν τους Γκρίζλις στην 28η ήττα τους σε 35 εκτός έδρας αγώνες.
Στο Σολτ Λέικ Σίτι, η Γιούτα σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, επικρατώντας των Λος Αντζελες Κλίπερς με 88-73. Πρώτος σκόρερ της Τζαζ ήταν ο Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, ενώ ο Ματ Χάρπρινγκ πρόσθεσε 14.
Τέλος, στο Ντένβερ, οι Νάγκετς σημείωσαν την 15η νίκη τους σε 70 αγώνες, επικρατώντας της Βοστώνης με 90-80. Καλύτερος των γηπεδούχων ήταν ο Τζουάν Χάουαρντ, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Νένε Χιλάριο με 16.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.