Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Στις 61.000 οι εθελοντές, στην κορυφή της Ανταρτικής Βίνσον η σημαία του 2004

Στις 61.000 οι εθελοντές, στην κορυφή της Ανταρτικής Βίνσον η σημαία του 2004

Ξεπέρασαν ήδη τις 61.000 οι αιτήσεις εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τις 30 Ιανουαρίου οι τηλεφωνικές κλήσεις αυξήθηκαν 42,5%, οι έντυπες αιτήσεις 45% και οι ηλεκτρονικές 20%. Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης και εθελοντής Ν.Μαγγίτσης, έπιασε κορυφή...

26

Ξεπέρασαν ήδη τις 61.000 οι αιτήσεις εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η τελευταία διαφημιστική καμπάνια της Οργανωτικής Επιτροπής κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχημένη, δεδομένου ότι από τις 30 Ιανουαρίου, οπότε ξεκίνησε η προβολή του τηλεοπτικού σποτ, οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του εθελοντισμού έχουν αυξηθεί κατά 42,5%, οι έντυπες αιτήσεις κατά 45% και οι ηλεκτρονικές κατά 20%. Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης απαιτούνται 60.000 εθελοντές.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε το Πρόγραμμα Επιλογής Εθελοντών της Αθήνα 2004, με την πιλοτική εφαρμογή συνεντεύξεων 250 υποψηφίων εθελοντών το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι εθελοντές και υποψήφιες εθελόντριες καλούνται τους επόμενους μήνες από την Αθήνα 2004 σε μια προσωπική συνέντευξη, διάρκειας 45, η οποία γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή των δεξιοτήτων και της ενδεχόμενης εμπειρίας των εθελοντών καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησης τους στις κατάλληλες θέσεις.

Για τον Μάρτιο, ο αριθμός των συνεντεύξεων αναμένεται να ανέλθει στις 3.000, ενώ από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο ο αριθμός θα αυξηθεί σε 4.000 συνεντεύξεις μηνιαίως. Συνολικά, με τους ρυθμούς αυτούς, στα τέλη του Ιουλίου θα έχουν γίνει συνεντεύξεις σχεδόν στο σύνολο των μέχρι στιγμής υποψηφίων εθελοντών που προέρχονται από την Αττική. Στη συνέχεια Θα γίνουν συνεντεύξεις σε όσους προέρχονται από τις Ολυμπιακές Πόλεις και εκτός Ελλάδος.

Όσον αφορά την εκπαίδευση των εθελοντών, θα ξεκινήσει μέσα στο 2003 και περιλαμβάνει 3 φάσεις: εισαγωγική εκπαίδευση, όπου θα μάθουν περισσότερα για τον Ολυμπισμό και τον εθελοντισμό, εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις, όπου θα εξοικειωθούν με το χώρο στον οποίο θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εξειδικευμένη εκπαίδευση, όπου θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβουν.

Πολύ ψηλά η σημαία της Αθήνας 2004

Στην κορυφή της Ανταρκτικής «Βίνσον» και στην υψηλότερη κορυφή της αμερικανικής ηπείρου Ακονκάγκουα στις Aνδεις κυματίζει εδώ και μερικές ημέρες η σημαία της Αθήνα 2004. Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης -εθελοντής και πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004- Νίκος Μαγγίτσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη νέα ορειβατική του προσπάθεια στο Νότιο Πόλο και τη Νότια Αμερική, την οποία ονόμασε «μεγάλη Νότια Τριλογία».

Σε ένα οδοιπορικό 45 ημερών στους πάγους, στη διάρκεια του οποίου δοκιμάστηκαν οι ανθρώπινες αντοχές, ο Νίκος Μαγγίτσης συνεργάστηκε με διάσημους αναρριχητές και βίωσε -όπως δήλωσε- τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας για να μεταφέρει στα πιο απόμακρα σημεία της γης το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πριονίζαμε τον πάγο προκειμένου να τον λιώσουμε και να μαγειρέψουμε» θυμάται ο Έλληνας ορειβάτης. Επόμενος στόχος του Βολιώτη ορειβάτη είναι πλέον το Έβερεστ. Φιλοδοξεί να υψώσει τη σημαία της Αθήνα 2004 στην κορυφή της γης το Μάιο του 2004, λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies