Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Formula 1: «Αμερικανική» τακτική θα εφαρμόσει η Ferrari, στο GP Ιαπωνίας

Formula 1: «Αμερικανική» τακτική θα εφαρμόσει η Ferrari, στο GP Ιαπωνίας

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari, Jean Todt, δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι η ομάδα του πρόκειται να ακολουθήσει στο ιαπωνικό Grand Prix την ίδια τακτική που είχε εφαρμόσει με επιτυχία στις χρονομετρημένες δοκιμές και στον αγώνα της Ινδιανάπολης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari, Jean Todt, δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι η ομάδα του πρόκειται να ακολουθήσει στο ιαπωνικό Grand Prix την ίδια τακτική που είχε εφαρμόσει με επιτυχία στις χρονομετρημένες δοκιμές και στον αγώνα της Ινδιανάπολης.



Για το σκοπό αυτό, τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας θα είναι εφοδιασμένα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών με τον κινητήρα 049C, ο οποίος διαθέτει υψηλότερη απόδοση και ρυθμούς περιστροφής από τον 049B, που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα της Κυριακής.



Είναι προφανές ότι η ομάδα του Maranello στοχεύει στις δύο πρώτες θέσεις της σειράς εκκίνησης, αφού οι προσπεράσεις στην πίστα της Suzuka αποτελούν δύσκολο εγχείρημα, ενώ δεν επιθυμεί τα δύο μονοθέσια της McLaren ανάμεσα στα δικά της κατά τους πρώτους γύρους.



Παράλληλα, δεν θέλει να διακινδυνεύσει μία εγκατάλειψη στην Ιαπωνία, αφού η νεότερη έκδοση του κινητήρα της δεν έχει ακόμα πιστοποιήσει την αντοχή και τη διάρκεια της απόδοσης που απαιτείται στον αγώνα.



Εν τω μεταξύ, η Scuderia διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή την παράσταση «Ferrari Racing Days 2000» στην πίστα του Hockenheim στη Γερμανία, με «πρωταγωνιστή» τον Michael Schumacher.



O Γερμανός οδηγός, αφού ξεσήκωσε επί δύο ώρες τους 25.000 οπαδούς της ιταλικής ομάδας, που συγκεντρώθηκαν στην πίστα, με τη θεαματική οδήγηση μιας κίτρινης Ferrari 360 Spider, επισκέφθηκε αργότερα την οικογένειά του στο Kerpen, πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία.



Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Hockenheim, o Michael Schumacher δήλωσε: «Σταυρώστε τα δάχτυλά σας για μένα, στην Ιαπωνία. Έχω ανάγκη από όση βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε. Η συνέχεια προβλέπεται δραματική, αφού παρά τη βαθμολογική μου υπεροχή, απομένουν δύο αγώνες. Χρειάζομαι τον τίτλο των οδηγών, αλλά η ομάδα μου πολύ περισσότερο τον τίτλο των κατασκευαστών. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν κατ ευχήν στην Ιαπωνία, μας απομένει ακόμα μία ευκαιρία στη Μαλαισία. Πιστεύω ότι τελικά θα επιστρέψω πίσω με τον τίτλο».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies