Αύξηση παραγωγής του Buick Rendezvous σχεδιάζει η GM
H άσχημη μέχρι στιγμής εμπορική πορεία του Pontiac Aztek ανάγκασε την General Μotors να αποφασίσει το διπλασιασμό της παραγωγής του αναμενόμενου Buick Rendezvous 2002.
H άσχημη μέχρι στιγμής εμπορική πορεία του Pontiac Aztek ανάγκασε την General Μotors να αποφασίσει το διπλασιασμό της παραγωγής του αναμενόμενου Buick Rendezvous 2002.
Η Buick και η Pontiac ανήκουν στην GM και το Rendeznous sport wagon όπως και το Αztec κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, στις εγκαταστάσεις Ramos Arizpe στο Μεξικό και μοιράζονται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία.
Η παραγωγή του Rendezvous αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο και αρχικά υπολογιζόταν ότι μέχρι το 2002 θα ανέλθει στις 75.000 μονάδες. Mάλιστα, οι αντιπρόσωποι της Buick περίμεναν να λάβουν παραγγελίες που θα έφταναν τα 30.000 αυτοκίνητα. Η χαμηλή όμως ζήτηση του Atzek υποχρέωσε την GM να αυξήσει την παραγωγή των Rendezvous που θα βγουν από τις εγκαταστάσεις στο Μεξικό, φτάνοντας ήδη από το πρώτο έτος τις 50.000 έως 60.000 μονάδες.
Η εταιρεία έλαβε αυτή την απόφαση γιατί το Aztek από το καλοκαίρι του 2000 παρουσίασε πτώση στις πωλήσεις του, με αποτέλεσμα από το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου να διατεθούν μόνο 11.201 αυτοκίνητα. Ο αριθμός αυτός απέχει αρκετά από τον αρχικό στόχο των 75.000 μονάδων ετησίως.
Οι πωλήσεις του Buick Rendezvous πρόκειται να ξεκινήσουν επίσημα από την 1η Μαΐου και η τιμή του νέου μοντέλου θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Chicago.