Σε εξέλιξη πρόγραμμα για τη διερεύνηση της παρουσίας διοξινών στα τρόφιμα
Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα για τη διερεύνηση της παρουσίας διοξινών στα τρόφιμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλους συναρμόδιους φορείς.
Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα για τη διερεύνηση της παρουσίας διοξινών στα τρόφιμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλους συναρμόδιους φορείς.
Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ΕΦΕΤ, κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια ημερίδας της »Επιστημονικής Εταιρίας Ανάπτυξης της Περιφέρειας», με θέμα »Για ένα Περιβάλλον με Κοινωνικό Πρόσωπο χωρίς Τοξικά χημικά», τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους.
Το πρόγραμμα ελέγχου των τροφίμων έχει ως στόχο τη διερεύνηση των χημικών ουσιών που ανιχνεύονται στα τρόφιμα ανεξαρτήτως προέλευσης.
Υπάρχουν πολλές άλλες ουσίες, τοξικές ή χημικές, που σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ποσότητες υπάρχουν μέσα στα τρόφιμα. Για μεγάλες ομάδες από αυτές τις ουσίες υπάρχουν όρια ανεκτικότητας. Η ανεκτικότητα όμως αυτή σε αθροιστικό βαθμό δεν έχει μετρηθεί σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 100 δείγματα, τα οποία θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση της έρευνας και το επόμενο έτος.