«Μαφιόζικη» δολοφονία κυβερνήτη ρωσικής επαρχίας στο κέντρο της Μόσχας
Την ανησυχία των Αρχών της Ρωσίας προκάλεσε ο φόνος του κυβερνήτη της επαρχίας Μαγκάνταν της ρωσικής Απω Ανατολής, Βαλεντίν Τσβέτκοφ, την Παρασκευή. Ο Βλ.Πούτιν ζήτησε διεξοδική έρευνα, ενώ αξιωματούχοι «βλέπουν» οικονομικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση.
Την ανησυχία των Αρχών της Ρωσίας προκάλεσε ο φόνος του κυβερνήτη της ανατολικής επαρχίας Μαγκάνταν της ρωσικής Απω Ανατολής, Βαλεντίν Τσβέτκοφ, την Παρασκευή. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε διεξοδική έρευνα, ενώ αξιωματούχοι «βλέπουν» οικονομικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση.
Ο Σεργκέι Μινόροφ, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας, εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως η δολοφονία του 54χρονου Τσβέτκοφ να οφείλεται στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του τα χρυσορυχεία της Μαγκάντα, η οποία είναι γνωστή για τα πλούσια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων και ιδιαίτερα χρυσού που βρίσκονται στην περιοχή.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δολοφονία αυτή φανερώνει ότι «η ανομία εξακολουθεί να βασιλεύει στη χώρα». Ο πρόεδρος Πούτιν πάντως διέταξε άμεσα τον υπουργό Εσωτερικών, Μπορίς Γκριζλόφ και τον γενικό εισαγγελέα, Βλαντιμίρ Ουστίνοφ να αναλάβουν προσωπικά τις έρευνες.