H ελληνική οικονομία μπορεί να αντισταθεί στη διεθνή κρίση, εκτιμά ο Κώστας Σημίτης
H ελληνική οικονομία διαθέτει τους μηχανισμούς αντίστασης στις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε υπό τη σκιά του επερχόμενου πολέμου κατά του Ιράκ.
H ελληνική οικονομία διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς αντίστασης στις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε υπό τη σκιά του επερχόμενου πολέμου κατά του Ιράκ.
Ο κ. Σημίτης είπε στη συνεδρίαση, την οποία απασχόλησε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003, ότι οι επιπτώσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, προσθέτοντας όμως ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης δεν θα ανατραπούν.
Ο προϋπολογισμός του 2003, είπε ο πρωθυπουργός, θα κινηθεί σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα, ο πρωθυπουργός πως ο νέος προϋπολογισμός εγγυάται τη συνέχεια στην πορεία της χώρας με ασφάλεια και σιγουριά.
Δεν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με μιζέρια και άρνηση, αλλά ούτε με ευφορία· με ρεαλισμό σχεδιάζουμε τη διαφύλαξη των κεκτημένων και συντάσσουμε έναν προϋπολογισμό που είναι και αναπτυξιακός και κοινωνικά δίκαιος, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σημίτης.
Σημείωσε επίσης πως αποδίδεται ιδιαίτερο βάρος στις δράσεις οι οποίες υλοποιούν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης (οπως την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα Ολυμπιακά έργα και τις δημόσιες επενδύσεις).
Εξάλλου, στο Υπουργικό Συμβούλιο διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η πιθανή επίθεση κατά του Ιράκ θα γίνει μετά το Δεκέμβριο και έως τότε τόσο η χώρα μας όσο και οι εταίροι μας στην ευρωζώνη θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να «θωρακίσουν» τις οικονομίες.
Ένα από τα «όπλα» που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση είναι και τα υψηλά πετρελαϊκά αποθέματα, διάρκειας 109 ημερών, με τα οποία η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου.
Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν πρέπει να μείνουμε στις διαστρεβλώσεις που προβάλλονται για δήθεν διαφωνίες ανάμεσα σε υπουργούς» και τόνισε πως πρέπει να προχωρήσουμε «συσπειρωμένοι» στην ανάλυση του προϋπολογισμού.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.