Κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ τάσσεται από τις Βρυξέλλες ο Α.Τσοχατζόπουλος
Η πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι εκλογές στη Γερμανία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο του Προεδρείου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στο οποίο μετέχει, ως αντιπρόεδρος, ο Α.Τσοχατζόπουλος.
Η πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι εκλογές στη Γερμανία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο του Προεδρείου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στο οποίο μετέχει, ως αντιπρόεδρος, ο Α.Τσοχατζόπουλος.
Οι σοσιαλιστές εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράκ, σημειώνοντας την ανάγκη νομιμοποίησης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οποιασδήποτε απόφασης.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, αφού επισήμανε τις ριζικές διαφορές των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ από τα συμφέροντα της ΕΕ, αλλά και το διάλογο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον, σε αντίθεση με τις μονομερείς αποφάσεις και τα τελεσίγραφα του Τζορτζ Ο. Μπους, τόνισε ότι στην Ελλάδα τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθενται στην επίθεση κατά του Ιράκ, αξιώνοντας να εκφραστεί η διεθνής κοινότητα μέσω του ΟΗΕ.
Εν όψει των επικείμενων εκλογών στη Γερμανία, οι μετέχοντες της Συνόδου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη νίκη του Γκέρχαρντ Σρέντερ, εκτιμώντας ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να αντιστρέφεται το αρνητικό κλίμα, με ελπίδες επανεκλογής του καγκελάριου.
Οι σοσιαλιστές αναγνώρισαν ως «ευρωπαϊκό πρόβλημα» τις αυξήσεις των τιμών λόγω ενιαίου νομίσματος, ζήτημα για το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε: «Η Ευρώπη στενάζει από την επιβάρυνση των τιμών λόγω ευρώ». Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα έχει μικρότερες διαστάσεις, απ ό,τι σε άλλες χώρες.
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς η ημερομηνία των ευρωεκλογών έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2004, ενώ οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορούν να διεξαχθούν μετά τον Απρίλιο του 2004, βάσει του Συντάγματος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι μετέχοντες αποφάσισαν τη συγκρότηση ενός νέου θεσμικού οργάνου με αντικείμενο την ανανέωση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.