Αισιόδοξη για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα η εθνική στίβου εν όψει Μπρούνο Τζάουλι
Με την ελπίδα οτι στο Μπορύνο Τζάουλι η εθνική ομάδα στίβου θα μπορέσει να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα αναχώρησαν οι αθλητές μας. «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε αφού βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση» είπε ο Κεντέρης. Απόντες οι Ξάνθου, Γκατσιούδης.
Αναχώρησε σήμερα για την Σλοβακία η εθνική ομάδα στίβου ανδρών και γυναικών η οποία το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι. Και οι δύο ομάδες μας μετέχουν στην Α κατηγορία και στον Α όμιλο που διοργανώνεται στην Μπανσκα Μπίστριτσα.
Μοναδικός στόχος τους, όπως έχει δηλώσει ήδη ο εθνικός προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκα και βέβαια έχουν όλα τα εφόδια για να τα καταφέρουν.
Απόντες θα είναι η Νίκη Ξάνθου και ο Κώστας Γκατσιούδης που αντιμετωπίζουξν προβλήματα τραυματισμών, ενώ αντίθετα μετέχουν κανονικά όλα τα άλλα στελέχη της με επικεφαλής τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, από τους οποίους ελπίζουμε παρά πολά πράγματα για την άνοδο.
«Το Μπρούνο Τζάουλι είναι μια δύσκολη διοργάνωση, αφού απαιτείται ομαδική δουλειά και όλοι οι αθλητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στόχος μας είναι η άνοδος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε αφού βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση» τονισε κατά την αναχώρηση ο Κώστας Κεντέρης, ενώ η Κατερίνα Θάνου επεσήμανε:
«Στόχος είναι η άνοδος και αν πιάσουμε τις επιδόσεις μας θα τα καταφέρουμε. Είμαι κουρασμένη ακόμη από την προετοιμασία, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μια επίδοση καλύτερη απ΄ αυτή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».
Ο εθνικός προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης δήλωσε ότι τα πράγματα για τις ομλάδες μας δεν θα είναι εύκολα, αφού την πρόκριση για τη Σούπερ Λίγκα παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα σε άνδρες και γυναίκες και οι Τσεχία, Ουγγαρία παρουσιάζονται αρκετά ισχυρές. «Πιστεύω ότι οι εμείς με τις Τσεχία και ουγγαρία θα παλέψουμε για την πρόκριση. Παρά τις απουσίες είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την άνοδο και των δύο ομάδων μας».
Η εθνική ανδρών θα έχει αντιπάλους τις Τσεχία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ρουμανία και Σλοβακία. Οι γυναίκες τις Σλοβακία, Βουλγαρια, Τσεχία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Νορβηγία και Τουρκία.
Την άνοδο από τον όμιλο της Μπάνσκα Μπίστριτσα θα πάρει ο ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Οι άνδρες υποβιβάστηκαν πέρυσι από τη Σούπερ Λίγκα όταν στη Βρέμη κατετάγησαν στη τελευταία θέση (8η), ενώ οι γυναίκες που διεκδίκησαν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα από τον όμικο της Βάασα στη Φιλανδία δεν τα κατάφεραν αφύ τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Φέτος οι άνδρες θα στηριχτούν στους Κεντέρη, Παπαδημητρίου, Κουκοδήμο, Ζαλαγκίτη, Ιακωβάκη και οι γυναίκες στις Θάνου, Μανιάνι, Κελεσίδου και άλλες.
Ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ είχε δεχθεί τα πυρά της Μπάγερ Λεβερκούζεν για το πέναλτι υπέρ της ‘Αρσεναλ. Πολλά θέματα η διαιτησία στην Τουρκία
LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης Betsson. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της εξ αναβολής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άρης Betsson για την 21η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Ο Σάσα Βεζένκοφ κλήθηκε να επιλέξει την κορυφαία πεντάδα του για την κανονική περίοδο της Euroleague, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.