Θετικά σχόλια της UEFA για την κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας-Τουρκίας για το EURO 2008
Την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του EURO 2008 παρουσίασαν την Τετάρτη στη Νιόν η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο χωρών, τα θετικά σχόλια της UEFA στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας.
Την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του EURO 2008 παρουσίασαν την Τετάρτη στη Νιόν η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο χωρών, τα θετικά σχόλια της UEFA στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας.
Η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ (Αριστείδης Σταθόπουλος, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Αλέξης Δέδες) και ο εκπρόσωπος της αντίστοιχης τουρκικής Ομοσπονδίας (Κολτσεκέν), αμέσως μετά την δεκάλεπτη παρουσίαση της υποψηφιότητας, τόνισαν στους δημοσιογράφους: «Κάναμε μια λιτή και ουσιαστική παρουσίαση. Αποσπάσαμε μόνο θετικά σχόλια. Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί μία επένδυση στην ειρηνική συνύπαρξη των εθνών».
Εν τω μεταξύ, θετικά σχολιάστηκαν και τρεις ακόμη υποψηφιότητες από τις επτά που κατατέθηκαν συνολικά, αυτές της Ιρλανδίας-Σκωτίας, των σκανδιναβικών χωρών (Δανία, Φιλανδία, Σουηδία και Νορβηγία) και της Ρωσίας. Οι υπόλοιπες (Αυστρίας-Ελβετίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ουγγαρίας) έχουν -όπως φάνηκε- πολλά αδύνατα σημεία.
Η UEFA πρόκειται να ξεκινήσει τις επισκέψεις της στις υποψήφιες χώρες από τον Αύγουστο, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 12-13 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο γενικός γραμματέας της UEFA, Γκέραρντ Αϊγκνερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συναγωνισμό που υπάρχει και πρόσθεσε πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
Μετά τον Άρη, ο ΠΑΟΚ νίκησε σε 2ο σερί ντέρμπι, αυτή τη φορά με 76-72 επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο.
Επιστροφή στις νίκες ο Άρης μετά από οκτώ αγωνιστικές, επικράτησε του Βόλου με 3-2 με ανατροπή στην ανατροπή και μπήκε δυναμικά στη μάχη της 5ης θέσης Στο -3 πλέον, από τον Λεβαδειακό οι κίτρινοι.