Με ρεσιτάλ του Παουλέτα η Πορτογαλία νίκησε 4-0 την Πολωνία
Στο πρόσωπο του Παουλέτα βρήκε η Πορτογαλία το λυτρωτή της στο Μουντιάλ. Με τρία τέρματα του επιθετικού της Μπορντό στο 17 στο 65 και στο 76, η Πορτογαλία και ένα του Ρούι Κόστα συνέτριψε με 4-0 την Πολωνία η οποία αποκλείστηκε.
Για τα καλά μπήκε πάλι η Πορτογαλία στην υπόθεση-πρόκριση στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ. Συνέτριψε την Πολωνία με 4-0 έπειτα από το ρεσιτάλ του Παουλέτα ο οποίος πέτυχε τα 3 πρώτα, και ο Ρούι Κόστα έκανε το 4-0 στο 87. Η Πολωνία αποκλείστηκε καθώς συμπλήρωσε δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.
Πολύ πιο ουσιαστική, η Πορτογαλία ανέδειξε στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές εκείνες, για τις οποίες αποκόμισε εγκωμιαστικά σχόλια στο Euro 2000 και απέδειξε ότι η ήττα της από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρά, ήταν μία κακή παρένθεση.
Από πάσα του Ζοάο Πίντο, ο Παουλέτα ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Πολωνίας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την Πορτογαλία. Οι Ίβηρες κράτησαν το 1-0 έως το ημίχρονο, και δεν επέτρεψαν στους Πολωνούς να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολωνοί είχαν ανακτήσει την πρωτοβουλία και έδειχναν ικανοί να πετύχουν την ισοφάριση, πάλι ο Παουλέτα, αυτή τη φορά από σέντρα του Λουίς Φίγκο «χτύπησε» για δεύτερη φορά βάζοντας από το 65ο λεπτό τις βάσεις για την πρώτη νίκη της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ.
Σε μία ακόμη αντεπίθεση, ο Παουλέτα πέρασε με περίτεχνη ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε τον Ντούντεκ για να φτάσει στο χαρτ τρικ, το δεύτερο του Μουντιάλ έπειτα από εκείνο του Μίροσλαβ Κλόζε, στο 8-0 της Γερμανίας επί της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Τόμας Χάιτο απέτυχε να μειώσει στο 81ο λεπτό όταν βρέθηκε μόνος του σε απόσταση βολής αλλά με ένα απογοητευτικό σουτ δύο μέτρα από το τέρμα έστειλε την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ.
Αφού ο Παουλέτα έχασε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες, ήλθε ο Ρούι Κόστα, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή, για να διαμορφώσει το 4-0 δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην νίκη της ομάδας του.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ντίνος Μαυροπάνος πρόκειται να αποχωρήσει από την Γουέστ Χαμ στο τέλος της σεζόν και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ήδη φιγουράρει στη λίστα ομάδων της Αγγλίας και της Γερμανίας.
LIVE: Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές για την 38η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως αναβάλλονται οι τελικοί της Α1 Γυναικών μέχρι να παρθεί απόφαση από τον αθλητικό δικαστή για τον πρώτο αγώνα Αθηναϊκός – Παναθηναϊκός ο οποίος διακόπηκε στο ημίχρονο.