Φαβορί για την πρόκριση το Μεξικό μετά το 1-0 επί της Κροατίας
Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε το Μεξικό στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την πρόκριση στους «16» στον 7ο όμιλο. Επικρατώντας με 1-0 της.... κουρασμένης -πριν ακόμα μπει στο γήπεδο- Κροατίας είναι πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα που το 1998 είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποδείχθηκε πολύ…. μεγάλη για να επαναλάβει τον άθλο της Γαλλίας σε Ιαπωνία και Κορέα.
Η Κροατία χωρίς όρεξη και με σαφέστατα προβλήματα φυσικής κατάστασης δεν μπόρεσε να αντισταθή του φρέσκου Μεξικού που πήρε αυτό που ήθελε περισσότερο. Τη νίκη δηλαδή έστω και με το φτωχό 1-0, που του χαρίζει την πρώτη θέση του ομίλου αλλά και το προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ.
Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε θέαμα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ουσιαστικά να μάθουν τον αντίπαλό τους.
Η επανάληψη αντίθετα είχε αρκετές φάσεις, εξ αιτίας κυρίως της αφύπνισης των Μεξικανών, που απείλησαν ουκ ολίγες φορές την εστία του Πλετικόσα.
Έτσι στο 59 ο Μπόρις Ζίφκοβιτς -που έμελλε να είναι ο πρώτος παίκτης του Μουντιάλ που βλέπει κόκκινη κάρτα- ανέτρεψε τον Μπλάνκο χαρίζοντας την ευκαιρία για εκτέλεση πέναλντι στο Μεξικό. Παράλληλα όμως αποβλήθηκε από τον Κινέζο διαιτητή Λου, καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης.
Ο Μπλάνκο δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμεταλλευτή και έγραψε στο 60 το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ μπροστά σε 40.000 θεατές.
Η Κροατία με 10 παίκτες δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω αν και στο 90 απείλησε με τον Στάνιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η ΑΕΚ φιλοξενεί απόψε (16/4, 22:00) τη Ράγιο Βαγιεκάνο με στόχο την ανατροπή του 3-0 του πρώτου ματς και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.
Μετά τους άνδρες σειρά παίρνουν οι γυναίκες και από 1-6 Μαΐου, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του προκριματικού Τουρνουά World Cup Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Division 1).