Νέο σύστημα αξιολόγησης και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων εισηγείται ο Κ.Σκανδαλίδης
Το νέο βαθμολόγιο, το σύστημα αξιολόγησης και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε τη Μ.Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκανδαλίδης εισηγείται να καθιερωθούν δείκτες αποδοτικότητας για τους υπαλλήλους, αλλά και τις υπηρεσίες.
30
Το νέο σύστημα αξιολόγησης και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το νέο βαθμολόγιο παρουσίασε τη Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκανδαλίδης εισηγείται να καθιερωθούν δείκτες αποδοτικότητας για τους υπαλλήλους, αλλά και τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου, ένας δημόσιος υπάλληλος θα έχει τη δυνατότητα, μετά από 17 χρόνια προϋπηρεσίας, να ανέλθει στην κορυφή της ιεραρχίας, καταλαμβάνοντας θέση γενικού διευθυντή.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις τμηματάρχη, διευθυντή και γενικού διευθυντή θα υποβάλλονται σε γραπτές δοκιμασίες από στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε συνεντεύξεις για την ανάλυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους.
Επίσης, οι υποψήφιοι θα αξιολογούνται βάσει των ετήσιων φύλλων ποιότητας, στα οποία θα αποτυπώνονται κάθε χρόνο οι δεξιότητες και ικανότητές τους.
Το υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται ακόμα τη θέσπιση της ετήσιας αξιολόγησης των υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, από την ετήσια αξιολόγηση θα καταρτίζονται τα φύλλα ποιότητας, που θα συμπεριλαμβάνονται στον ατομικό τους φάκελο.
Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί και τη σύνταξη νέου μισθολογίου, με το οποίο θα συνδέεται ο μισθός με το βαθμό του υπαλλήλου.
Για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί τη μέτρηση της απόδοσης των υπηρεσιών με συγκεκριμένους δείκτες, όπως την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και τη διοίκηση και οργάνωση της εκάστοτε υπηρεσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος η σεζόν για τον Εμπαπέ; – Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα αγωνιστεί με τη Ρεάλ και ο στόχος του Μουντιάλ
- Άγιος Δημήτριος: Διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη των τριών 20χρονων που κατηγορούνται για «υπόθαλψη εγκληματία»
- «Η γη της ελιάς»: Τα μυστικά αρχίζουν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο
- «Μπαμπάκα μου, τόσο υπερήφανη για εσένα»: Η κόρη του Χρήστου Κόντη πανηγυρίζει για το Κύπελλο του ΟΦΗ (pic)
- Έτοιμο το θέατρο Κρήνης στην Πάτρα
- Κυπελλούχος Ελλάδας Betsson ο ΟΦΗ, σε έναν ιστορικό τελικό
- Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά-σιγά, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν
- Πρωτοβουλία για την διάσωση ιστορικών κτιρίων της Λάρισας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442