Κάμερες και λεωφορειόδρομοι η αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού
Αυστηρότερη αστυνόμευση, κάμερες στους δρόμους, επέκταση των λεωφορειοδρόμων και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, περιλαμβάνονται στις πρώτες ρυθμίσεις θα γίνουν προκειμένου να «ανακουφιστεί» η κυκλοφορία των οχημάτων στην πρωτεύουσα.
25
Αυστηρότερη αστυνόμευση, κάμερες στους δρόμους, επέκταση των λεωφορειοδρόμων και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών θα είναι τα πρώτα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου να «ανακουφιστεί» η κυκλοφορία των οχημάτων, στα σημεία όπου εκτελούνται έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτά εξήγγειλε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου.
Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, η κ. Παπανδρέου μίλησε για αναμόρφωση της σηματοδότησης σε κεντρικές λεωφόρους και ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με τους Δήμους, ώστε αφενός να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία από τα απορριμματοφόρα και αφετέρου οι δημοτικές αστυνομίες να συνδράμουν στο έργο της Τροχαίας.
Στις ρυθμίσεις επίσης περιλαμβάνονται η αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης και η μείωση των μετακινήσεων των πολιτών με τα ΙΧ. Ειδικά για το τελευταίο θα ληφθούν μέτρα ούτως ώστε μια σειρά υπηρεσιών οι οποίες συναλλάσσονται με πολίτες να διεκπεραιώνουν έναν αριθμό υποθέσεων μέσω τηλεφώνου.
Προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και οι Τράπεζες. Επίσης αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στο ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων, ενώ σταδιακά προς το 2004, θα προσαρμόζονται και τα ωράρια λειτουργίας της πόλης. Απαραίτητη επίσης για την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων, κρίνεται η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, τόσο για την εξέλιξη των κατά τόπους έργων, όσο και για τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται σχετικά με την μετακινήσή τους.
Στη στνεδρίαση συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των λεωφορειοδρόμων, οι οποίοι κατ αρχήν επεκτείνονται και αναμένεται να φτάσουν τα 45 χλμ μέχρι το 2002. Επιπρόσθετα οι λεωφορειόδρομοι θα παρακολουθούνται από περισσότερες κάμερες αλλά και άνδρες της Τροχαίας, αφού διαπιστώνεται ότι πολλοί είναι οι οδηγοί, οι οποίοι παρανομούν εκμεταλλευόμενοι τη λωρίδα αποκλειστικής κίνησης των λεωφορείων.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος ανέφερε ότι θα διατεθούν τροχονόμοι οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των λεωφορειοδρόμων, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βερελής απέκλεισε την επιβολή διοδίων στην Αθήνα.
Η καλύτερη αστυνόμευση θεωρείται κρίσιμος παράγοντας για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και έτσι δεν αποκλείεται ήδη από την Τρίτη να κάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας οι γερανοί της Τροχαίας, προκειμένου να απομακρύνουν άμεσα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442