Ολοκληρώθηκε το φόρουμ του ΕΛΚ για τη Δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι εργασίες του Φόρουμ για τη Δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση και η Νέα Δημοκρατία. Τις εργασίες του συνεδρίου έκλεισε ο Κώστας Καραμανλής.
30
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι εργασίες του Φόρουμ για τη Δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση και η Νέα Δημοκρατία. Τις εργασίες του συνεδρίου έκλεισε ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το ΕΛΚ δεσμεύτηκε να προωθήσει την πολιτική σταθερότητας στα Βαλκάνια και τόνισε ότι η Δημοκρατία είναι μια συνεχής προσπάθεια χωρίς την οποία δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν οι εθνικές ταυτότητες.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η συζήτηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και για τις μελλοντικές του προοπτικές δημιουργεί αισιοδοξία καθώς όλοι συμφωνούν ότι αρχίζει μία νέα εποχή για το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Αναφερόμενος στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρώπη, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ενοποίηση με την ΕΕ είναι ένας στρατηγικός στόχος για όλους τους λαούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ότι η Ένωση θα πρέπει να θέσει σαφέστερα κριτήρια για την ενταξιακή διαδικασία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442