Η… μεθεπόμενη ημέρα από τη Λεωφόρο, οι συσκέψεις, η πιθανή τιμωρία και παραίτηση
Η σύσκεψη του υφυπουργού, Γ.Κουράκη με τους προέδρους της ΕΠΑΕ, ΕΠΟ και ΚΕΔ είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με την απαίτηση απόδωσης ευθυνών. Ποιά θα είναι η τιμωρία του ΠΑΟ για τα θλιβερά της Λεωφόρου και ποιες είναι οι φήμες για μη αποδεκτή παραίτηση Μαρκαριάν...
«Η Πολιτεία απαιτεί από τους υπεύθυνους να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες στους υπαίτιους των επεισοδίων» είπε ο Γιάννης Κουράκης στην έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους πρόεδρους της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τα θλιβερά επεισόδια του ντέρμπι της Κυριακής.
«Ο κάθε πρόεδρος και ειδικά ενός μεγάλου και ιστορικού συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να είναι πιο σοβαρός, πιο σεμνός και υπεύθυνος» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ είπε ακόμη για το ίδιο θέμα:«Η κοινή γνώμη πιστεύει, ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο».
Επίσης, ο κ.Κουράκης τόνισε, ότι έχει συνεχή επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Φίλιππο Πετσάλνικο και με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρη Μπάγια.
Ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε από την άλλη οτι δεν τίθεται αίτημα διακοπής του πρωταθλήματος (δεν έχει άλλωστε ζητηθεί κάτι τέτοιο επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός), ενώ ο αρχιδιαιτητής κ. Γιώργος Μπίκας στήριξε απόλυτα τον διαιτητή του ντέρμπι της Κυριακής, Μάκη Ευθυμιάδη λέγοντας οτι: «τα λάθη είναι ανθρώπινα, γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται».
Παράλληλα o κ. Ευθυμιάδης βαθμολογήθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας της συνάντησης με 9 (!) και οι βοηθήτοι του με 8 και 7.
Εν τω μεταξύ από ώρα σε ώρα θα γίνει γνωστή η σύνθεση της επιτροπής που θα εξετάσει τα όσα έγιναν στο «Απ.Νικολαΐδης» και θα ανακοινωθεί παράλληλα το κατηγορητήριο κατά του «τριφυλλιού».
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν (σύμφωνα και με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα που δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του αθλητικού δικαστή) οτι οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμό, ενώ η περίπτωση αποβολής από το πρωτάθλημα είναι ακραία και άλλωστε δεν έχει ποτέ ληφθεί παρόμοια απόφαση.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρχιο Μαρκαριάν ύστερα από τη λήξη του ντέρμπι φέρεται να δήλωσε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελο Φιλιππίδη, οτι παραιτείται, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Όσον αφορά στους «πράσινους» παίκτες του είναι πιθανόν να πάρουν πριμ 3 εκατ. δρχ.
Ο ίδιος ο Στεφάν Λανουά άνοιξε τον… χορό λέγοντας στους διαιτητές ότι «κάποιοι από εσάς τού χρόνου θα είσαστε στην Super Legaue 2», ώστε ο Γάλλος να κάνει αξιολογήσεις είτε φύγει είτε μείνει
LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς για την 32η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.