Η Air Canada επιτρέπει και πάλι στον Σαλμάν Ρουσντί να ταξιδεύει με τις πτήσεις της
Ελεύθερα μπορεί να ταξιδεύει τελικά με τις πτήσεις της Air Canada ο Σαλμάν Ρουσντί, αφού η εταιρεία ήρε την απαγόρευση που του επέβαλε πριν από λίγες ημέρες. Ο συγγραφέας βρίσκεται από το 89 αντιμέτωπος με φετφά που εξέδωσε ο Αγιατολάχ Χομεϊνί.
38
Ελεύθερα μπορεί να ταξιδεύει τελικά με τις πτήσεις της Air Canada ο Σαλμάν Ρουσντί, αφού η εταιρεία πήρε την απόφαση να άρει την απαγόρευση που του είχε επιβάλει πριν από λίγες ημέρες.
Η μεγαλύτερη εταιρεία του Καναδά είχε αποφασίσει να μην ξαναταξιδέψει ο Ρουσντί με τις πτήσεις της, επειδή πίστευε ότι οι υπόλοιποι επιβάτες θα έρχονταν σε δύσκολη θέση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία του Ρούσντι.
Ο συγγραφέας βρίσκεται από το 1989 αντιμέτωπος με φετφά που εξέδωσε τη χρονιά εκείνη ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, κατηγορώντας τον ότι προσέβαλε το Ισλάμ με το έργο του Σατανικοί Στίχοι.
Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Λόρα Κουκ, δήλωσε ότι κατόπιν «περαίτερω συνεννοήσεων με τις αμερικανικές και τις καναδικές Αρχές», η Air Canada αποφάσισε να επιτρέψει στον Σαλμάν Ρουσντί να ταξιδεύει στις πτήσεις της.
Σύμφωνα με το BBC, ο συγγραφέας δήλωσε ανακουφισμένος από την απόφαση, καθώς η ιστορία αυτή τον είχε στενοχωρήσει προσωπικά.
Ανάλογη απόφαση για τις δικές της πτήσεις του είχε επιβάλει και η βρετανική εταιρεία British Airways, αλλά η απαγόρευση ήρθη το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442