Το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός πλέι οφ είναι πλέον ορατό για τους Ράπτορς. Οι Καναδοί γνώρισαν τη 13η σερί ήττα τους, αυτήν τη φορά από τους Μάβερικς με 112-103 στο Τορόντο, παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη από τις 7 Φεβρουαρίου.
Το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός πλέι οφ είναι πλέον ορατό για τους Ράπτορς. Οι Καναδοί γνώρισαν τη 13η σερί ήττα τους, αυτήν τη φορά από τους Μάβερικς με 112-103 στο Τορόντο, παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη από τις 7 Φεβρουαρίου οπότε είχαν επικρατήσει 80-74 των Σπερς.
Από την πλευρά της η ομάδα του Ντάλας, με τον Νοβίτσκι να τελειώνει τον αγώνα με 35 πόντους και τον Νας να «μοιράζει» 15 ασίστ (φετινό ρεκόρ), έφτασαν τις 43 νίκες και φυσικά προελαύνουν στη Δύση.
Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς με τον Χάουαρντ σε μεγάλα κέφια αφού πέτυχε 30 πόντους με επτά ριμπάουντ και εννέα ασίστ, επικράτησαν 104-93 των Νιου Γιορκ Νικς που συνεχίζουν την… κατρακύλα στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Νέας Υόρκης γνώρισε την ήττα για όγδοη φορά στα δέκα τελευταία παιχνίδια και έτσι πήγαν χαμένοι οι 23 πόντοι που σημείωσε ο Λάτρελ Σπρίουελ.
Στο Μέμφις, οι Γκρίζλις πέτυχαν μια ιστορική νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς, αφού ήταν η πρώτη στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο ΝΒΑ. Σε αυτό βοήθησε και η εκπληκτική βραδιά που βρέθηκε ο Τζέισον Ουίλιαμς (33π., 11ασ.), ενώ εκτός των άλλων η νίκη αυτή έδωσε το δικαίωμα στους Καναδούς να σταματήσουν το αρνητικό σερί που τους ήθελε στα οκτώ τελευταία παιχνίδια να μην έχουν γνωρίσει τη χαρά της νίκης.
Στο Σαν Αντόνιο, ο Τιμ Ντάνκαν μπορεί να ήταν άλλη μια φορά κυρίαρχος των «αιθέρων», αλλά το κλειδί της νίκης ήταν ο Τόνι Πάρκερ που με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ (προσωπικό ρεκόρ) έσπρωξε τους Σπερς στη νίκη επί του Χιούστον στο Αλαντομ με 99-97. Με τη νίκη αυτή, οι Σπερς ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση της Δύσης με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.
Στην Ουάσινγκτον, με «βόμβα» τριών πόντων του Τζον Μπάρι ακριβώς στην εκπνοή, οι Ντριτρόιτ Πίστονς επικράτησαν 95-92 των Ουίζαρντς που χωρίς τον τραυματία Μάικλ Τζόρνταν στη διάθεσή τους κινδυνεύουν πλέον με αποκλεισμό από τα πλέι οφ.
Στο Σιάτλ, οι Σουπερσόνικς συνεχίζουν το εντυπωσιακό σερί που τους θέλει στους οκτώ τελευταίους αγώνες να έχουν επτά νίκες. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά των Χόρνετς να πέσουν στα δίχτυα των «Υπερηχητικών» από τους οποίους γνώρισαν την ήττα με 92-89 στην παράταση. Ο Σάμοντ Ουίλιαμς πέτυχε πέντε πόντους στα τελευταία 39 δευτερόλεπτα του έξτρα πενταλέπτου και έδωσε τη νίκη στο Σιάτλ.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ταϊρίς Μάξι οδήγησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στη νίκη με 109-107 επί των Ορλάντο Μάτζικ και στα play offs του NBA, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τους Κλίπερς χάρη στους 35 πόντους του Στεφ Κάρι και θα παίξουν «τελικό» με τους Σανς.
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εκουαδόρ, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διαιτητή.