Πεδίο δοκιμών για τους κινητήρες η πίστα της Monza
Έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν φέτος στην πίστα του Hockenheim στη Γερμανία, η οποία θεωρείται μια από τις γρηγορότερες, η Monza είναι αυτή την εβδομάδα το κέντρο της ταχύτητας στο πρόγραμμα της Formula 1, και συνεπώς η καλύτερη δοκιμασία για τους κινητήρες και την αντοχή τους.
Έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν φέτος στην πίστα του Hockenheim στη Γερμανία, η οποία θεωρείται μια από τις γρηγορότερες, η Monza είναι αυτή την εβδομάδα το κέντρο της ταχύτητας στο πρόγραμμα της Formula 1, και συνεπώς η καλύτερη δοκιμασία για τους κινητήρες και την αντοχή τους.
Τα μονοθέσια επιτυγχάνουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 335χλμ./ώρα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πίστας, λίγο πριν φρενάρουν για τις καμπές Rettifilo, Roggia και Ascari, όπως επίσης και στην ευθεία προς τη στροφή Parabolica.
Οι κινητήρες λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους, αφού οι οδηγοί κινούνται με τέρμα γκάζι για το 65% της συνολικής απόστασης ενός γύρου, κάτι που δημιουργεί ανησυχίες στους μηχανικούς, αφού σε τόσο υψηλούς ρυθμούς περιστροφής οι θερμοκρασίες που δημιουργούνται στα κινούμενα μέρη του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ψηλές.
Χάρη στις ελαφρές αεροδυναμικές ρυθμίσεις και την έλλειψη επιπλέον πτερύγων, δεν δημιουργούνται εμπόδια στην εισαγωγή του αέρα, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να ψύχεται ικανοποιητικά, παρ όλα αυτά οι απαιτήσεις στη συγκεκριμένη πίστα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Δεν μένει παρά να δούμε αν οι δοκιμές που πραγματοποίησαν οι περισσότερες ομάδες την προηγούμενη εβδομάδα στη Monza θα έχουν αποτέλεσμα ανάλογο των προσδοκιών των μελών τους αλλά και των θεατών που θα βρεθούν εκεί.
auto.in.gr
- Live η κρίσιμη 8η αγωνιστική των play out της Super League
- Η Alter Ego Ventures επενδύει στην Alterlife
- Βέσελι: «Σταματάω με ευγνωμοσύνη και περηφάνια»
- Κρήτη: «Δεν θυμάται, μου είπε μόνο ότι την πάτησε αυτοκίνητο και τσακώθηκαν», λέει η μητέρα της 28χρονης που βρέθηκε αιμόφυρτη
- Τόμπσον: «Αυτό είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας μου»
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης – Ελεύθεροι οι 39 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
- Νέα Αριστερά: «Έπεα πτερόεντα» τα μεγαλόπνοα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ της κυβέρνησης – Απεντάσσονται με κρότο ανικανότητας
- Ποιος είναι ο Σταύρος Φλώρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο Survivor
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442