Nissan και Renault ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ευρώπη
Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA και η Nissan Μotors, ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν κοινή πορεία όσον αφορά στα πλάνα πωλήσεων και marketing στην Ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους σε 1 δισ. Ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.
Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η Nissan Μotors, ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν κοινή πορεία όσον αφορά στα πλάνα πωλήσεων και marketing στην ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους σε 1 δισ. Ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.
Η Renault υπολογίζει ότι 230 εκατ. Ευρώ θα εξοικονομηθούν από τους dealer που θα προσφέρουν κοινές υπηρεσίες και για τους δύο κατασκευαστές. Το δίκτυο υπολογίζεται πως θα αποτελείται από 800 dealer σε επτά ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η νέα στατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιφέρει μείωση των εργαζομένων, κατά περίπου 500, που απασχολούνται στα τμήματα marketing και πωλήσεων των δύο εταιριών.
Ετσι η Nissan θα χάσει το 55% του προσωπικού της στα δύο τμήματα, αλλά μέρος του ποσοστού αυτού θα μεταγραφεί στη Renault η οποία θα αυξήσει το προσωπικό της κατά 8%.
Η Nissan μετά την πώληση του 36.8% στην Renault το 1999, είχε ανακοινώσει ότι ως τον Μάρτιο του 2001 θα μειώσει κατά 5.000 τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Η μείωση του προσωπικού της όμως δεν πρόκειται να αγγίξει τον ευαίσθητο τομέα των μονάδων παραγωγής.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.